23948sdkhjf

Medie: Brandsikringsanlæg på supersygehus møder skarp kritik

Der er tale om kritik fra flere sider mod håndteringen af materialer til og udførsel af arbejde på vandtågeanlægget på Nyt OUH

Flere kilder sætter ifølge Avisen Danmark store spørgsmålstegn ved det vandtågeanlæg, som i yderste konsekvens skal redde patienterne på Nyt OUH ved brand.

Det fordi materialer angiveligt har været behandlet uforsvarligt, og fordi dele af sprinkleranlægget er lavet af udenlandske firmaer, som eftersigende ikke har kunnet dokumentere, at de har haft faglært arbejdskraft.

Kilderne - både anonyme og navngive -, som mediet har talt med, har ifølge Avisen Danmark alle arbejdet, haft deres gang på eller haft mandskab tilknyttet byggeriet af supersygehuset i Odense inden for de seneste tre år, mens arbejdet på sprinklersystemet har stået på

Selve anlægget omfatter cirka 135 km rør og 30.000 sprinklerdyser.

- Jeg er overhovedet ikke tryg ved det sprinkleranlæg. Hvis jeg var Region Syddanmark, ville jeg pille hele møget ned igen og starte forfra. Det er voldsomt, men det er det rigtige at gøre, lyder det blandt andre fra Jakob Frederiksen, direktør i JF Smedeservice, til Avisen Danmark.

Kontakt til millioner

Det er den amerikanske virksomhed Johnson Controls' danske afdeling, der har kontrakten på sprinkleranlægget og har hyret flere underleverandører til at udføre arbejdet. Der er ifølge Avisen Danmark tale om en kontrakt til cirka 107 mio. kr., som i marts 2020 blev indgået med Odense Hospital Project Team.

I et skriftligt svar til Avisen Danmark lyder det fra Johnson Controls, at de tager bygningers sundhed og sikkerhed alvorligt, og at de følger alle lovkrav. Desuden henviser de til deres kunde, som oplyser, at de har svært ved at forholde sig til anonym kritik, men at der kommer en grundig godkendelsesproces, som inkluderer en tredjepartsverifikation, når Johnson Controls har installeret systemet. 

- Hvis vi - eller tredjepartsverifikationen - finder noget, der skal udbedres, så vil det blive udbedret, lyder det i et mailsvar til Avisen Danmark.   

Kenneth Holm, projektdirektør for Nyt OUH, oplyser til mediet, at han nu vil sætte supplerende undersøgelser af anlægget i gang.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11