23948sdkhjf

De skal bygge Danmarks største vandværk

Tre entrepriser på projektet løber op i samlet 600 mio. kr.

Hofor, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, har valgt NCC som hovedentreprenør på opførelsen af et nyt vandværk mellem Ringsted og Køge – Værket ved Regnemark.

Med start til januar 2024 skal den store entreprenør stå for renovering og nybygning af det, parterne betegner "Danmarks største vandværk."

- Store, komplekse vandværksbyggerier som Regnemark er et strategisk indsatsområde i NCC og taler derfor lige ind i vores forretningsmodel. Det giver os mulighed for at bringe vores kernekompetencer i spil og at kunne bygge videre på det gode samarbejde med Hofor, siger Flemming Carlsen, direktør for NCC Infrastructure i Danmark, i en pressemeddelelse.

Værket forsyner hovedstadsområdet med mere end 14 mia. liter drikkevand om året.

Kontrakten har en værdi af 390 mio. kr.

For NCC omfatter opgaven byggeriet af selve vandværket og de mange tilhørende bygge- og anlægsarbejder. Arbejdet sættes som skrevet i gang til januar 2024 og forventer at have afsluttet projektet i 2026.

Entrepriser til 600 mio. kr

NCC's arbejde er én ud af tre hovedentrepriser, som skal gennemføres sideløbende. Samlet har de tre entrepriser en værdi af cirka 600 mio. kr.

Hofor har desuden indgået aftale med Vand og Teknik, som skal installere procesanlægget til behandling af vandet. Jens Kristensen, administrerende direktør, er glad for tildelingen af kontrakten:

Tredje kontrakt er gået til DI-Teknik, der kommer til at arbejde med el-entreprisen - en opgave, der kræver et tæt samarbejde med de andre entreprenører.

- For os i DI-Teknik og som et lokalt Køge-firma vækker det stolthed at være med på vandværks-projektet i Regnemark, siger David Søndergaard, projektingeniør fra DI-Teknik.

Værket ved Regnemark er det femte i rækken af syv regionale vandværker, som Hofor om- eller nybygger og moderniserer. De skal forsyne hovedstadsområdet med blødgjort drikkevand, det vil sige vand med et lavt indhold af mineraler.

- Værket ved Regnemark er Hofors vigtigste vandværk. Opstarten af udførelsen markerer derfor en meget vigtig milepæl i vores milliardstore program for nybygningen af vandværkerne til hovedstadsområdet, siger Erling Fischer, projektchef i Hofor.

Opført i 1964 ligger Værket ved Regnemark nær Køge Å. Det er nu det næste i rækken af vandværker, der skal udskiftes med et nyt, tidssvarende vandværk med et centralt blødgøringsanlæg og dertil hørende nye drifts- og anlægsbygninger.

Det nye værk opføres i genbrugstegl, der matcher det eksisterende værk fra 1964, der rives ned, når det nye værk er i drift.

På rådgiversiden er tilknyttet Niras/Krüger, Cowi, PLH Arkitekter, Øllgaard, Emcon, Rørbæk & Møller samt Sweco.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14