23948sdkhjf

Dansk arkitekt bliver professor på Harvard

Dan Stubbergaard fra Cobe skal de næste fem år sætte retningen for byplanlægning og arkitektur på Ivy League-universitetet i amerikanske Cambridge

For første gang skal en dansk arkitekt være professor på det prestigefyldte universitet Harvard i USA. 

Der er tale om 49-årige Dan Stubbergaard, stifter af arkitektvirksomheden Cobe med base i København. 

Han tiltræder 1. juli som Professor in Practice men fortsætter som chefarkitekt hos Cobe sideløbende med professoratet. 

Tidligere har eksempelvis Rem Koolhaas, stifter af den hollandske arkitektvirksomhed Oma og modtager af Pritzker-prisen, haft professoratet.

Stillingen strækker sig over fem år, hvor Dan Stubbergaard skal sætte retningen for byplanlægning og arkitektur på universitet. 

- Jeg håber at kunne inspirere til mere samarbejde mellem forskning og erhvervsliv, men også samarbejde på tværs af Atlanten, og indfri det potentiale, som ny viden og vidensdeling har for at løse de store udfordringer, som samfundet står overfor. 

- Byggebranchen står for mere end 40 pct. af verdens samlede CO2-udledning, så det er essentielt, at vi lærer af hinanden og sammen udforsker og tester nye idéer til en bedre, sundere og mere bæredygtig global fremtid, siger Dan Stubbergaard i en pressemeddelelse. 

Ifølge Camilla Van Deurs, stadsarkitekt i København, er udnævnelsen - foruden et skulderklap til Dan Stubbergaard - også et til resten af den danske arkitektbranche, "som er med til at skabe effekter på den global scene, især indenfor bæredygtig byudvikling", fortæller hun. 

Dan Stubbergaard grundlagde Cobe i 2006. Blandt tegnestuens projekter er The Silo i Københavns Nordhavn, byrummet Karen Blixens Plads ved Københavns Universitet samt Adidas' globale hovedkvarter Halftime i Tyskland. Cobe beskæftiger knap 150 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094