23948sdkhjf

By & Havn sagsøger medie for æreskrænkelser

Bygherre for Lynetteholm, Udviklingsselskabet By & Havn har stævnet Fagbladet Ingeniøren for æreskrænkelser

"Korrumperet mørkekammer". 

Det er blandt andet den formulering, som By & Havn har valgt at stævne Fagbladet Ingeniøren for at bruge.

By & Havn har stævnet lederskribenten og den ansvarshavende chefredaktør hos Fagbladet Ingeniøren for uberettigede og ærekrænkende ytringer og dermed overtrædelse af straffelovens § 267 i forbindelse med lederen. 

Derudover har By & Havn også klaget over mediet til Pressenævnet, da de mener, Fagbladet Ingeniøren i flere artikler om Lynetteholm har overskredet kodeks for god presseskik. Det fremgår af en pressemeddelelse fra By & Havn.

Bestyrelsesformand Pia Gjellerup fra By & Havn kalder Fagbladet Ingeniørens beskyldninger for "særdeles alvorlige".

- Brugen af ordet korrumperet og magtfordrejning i relation til By & Havns involvering i Lynetteholm er efter min vurdering klart over grænsen for ærekrænkende ytringer i straffeloven. Det er særdeles alvorlige beskyldninger - ovenikøbet viderebragt af et fagblad - om, at der skulle være fundet retsstridige forhold og strafferetsovertrædelser sted i relation til behandlingen af Lynetteholmsagen, og sådanne beskyldninger kan By & Havn som involveret part ikke bare lade passere. Det er By & Havn nødsaget til at få stoppet og manet i jorden her og nu. Derfor har vi valgt at gå til domstolene for at få afgjort sagen, udtaler bestyrelsesformand for By & Havn, Pia Gjellerup, i pressemeddelelsen.

Kom efter afsløringer

Formuleringen om korruption brugte Fagbladet Ingeniøren i forbindelse med deres leder fra 28. april i år. Den blev dog straks trukket tilbage, hvilket transportminister Thomas Danielsen (V) havde bemærket, da han bragte lederens formuleringer op i et samråd.

Lederen tog udgangspunkt i Fagbladet Ingeniørens forudgående afsløringer, der stillede sig kritisk overfor valget af rådgiver i forbindelse med tredjepartsgranskningen af de hydrauliske undersøgelser for Lynetteholms påvirkning på salt- og vandstrømningen i Øresund. 

Gennem aktindsigter i mailkorrespondancer mellem myndighederne, havde fagbladet i artikler afsløret, hvordan der optrådte ladede formuleringer i processen omkring den uvildige tredjepartsgranskning, og at rådgiveren var navngivet på forhånd. En kritik som transportministeren har afvist med den begrundelse, at Trafikstyrelsen, som er miljømyndighed for Lynetteholm, netop havde kritiseret de ladede vendinger og fjernet dem fra den endelige problemformulering for tredjepartsgranskningen.

Det har ikke været muligt at få et interview med Fagbladet Ingeniørens chefredaktør, Trine Reitz Bjerregaard. Hun ønsker i første omgang at afvente, at mediets advokat har kigget på sagen.

By & Havn kræver, at Fagbladet Ingeniøren betaler 50.000 kroner i erstatning. Derudover kræver bygherren også, at fagbladet skal anerkende at en række udsagn i lederen af 28. april 2023 har været uberettigede og ærekrænkende, og at de skal fjerne lederen fra E-avis udgaven, samt at indholdet af dommen bliver offentliggjort på et synligt sted.

Artiklen er en del af temaet Lynetteholm.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141