23948sdkhjf

Lokal entreprenør vinder reduceret institutionsprojekt i Randers

Projektet er ét af elementerne i de oprindelige planer, som havde et budget på godt 150 millioner 

Vinderen af totalentreprisekonkurrencen om en ny daginstitution i Randersbydelen Dronningborg er fundet.

Det bliver PN Tømrer & Byggefirma, der skal bygge institutionen til 150 vuggestue- og børnehavebørn for Randers Kommune. Entreprenørfirmaet med base i netop Randers arbejder i projektet sammen med den rådgivende ingeniør Vognsen.

Institutionen bliver ifølge kommunen bygget med fokus på bæredygtighed og en pædagogik som tager afsæt i udeliv, mulighed for motorisk udvikling både inden- og udendørs samt bæredygtighed.

- Vi fik tre spændende projekter som svar på vores udbud på en ny daginstitution. Men særligt projektet fra PN Tømrer og Byggefirma var meget gennemarbejdet i forhold til både pædagogik, indretning/planlægning og ikke mindst fokus på bæredygtighed, siger Lars Lynghøj, dagtilbudschef i Randers Kommune, i en pressemeddelelse.

Institutionen bliver opført med fire grupperum til vuggestuebørn og fire grupperum til børnehavebørn, men fleksibelt indrettet, så fordelingen af pladser kan ændres efter behov.

Projektet for den nye daginstitution i Dronningborg vil blive gennemført i overensstemmelse med DGNB-standarderne for bæredygtigt byggeri, og forventes at står færdigt inden udgangen af 2024.

Den samlede økonomi for institutionen er på cirka 36,6 mio. kr.

Her kan det bemærkes, at projektet ligger langt fra kommunens oprindelige byggeplaner i Dronningborg.

Ét af tre elementer

Et kombineret idrætsanlæg, daginstitution og plejecenterprojekt var oprindeligt på tegnebrættet i Randers-bydelen. Budgettet var dengang på 154 mio. kr.

Voldsomme prisstigninger betød dog, at ingen af de fire prækvalificerede tilbudsgivere kunne aflevere et tilbud inden for det beløb, som kommunen havde afsat til projektet. Derfor besluttede kommunen i efteråret 2021 at afbryde processen.

I november sidste år fik daginstitutionen så nyt liv, da lokalpolitikerne nikkede ja til at få udarbejdet et byggeprogram og et udbudsmateriale.

Dronningborg, finder Randers Byråd alligevel penge til ét af elementerne: Daginstitutionen. Det viser referatet af byrådets møde tidligere på måneden.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125