23948sdkhjf

De dyster om underjordisk indgang og besøgscenter ved Folketinget

Totalrådgiveraftalen knyttet til ombygningen af Rigsarkivets tidligere bygninger på Slotsholmen er vurderet en værdi mellem 80 og 140 mio. kr.

Rigsarkivets tidligere bygninger på Slotsholmen i København skal ombygges til det, som kaldes 'Folketingets nye rammer" med nye tilbud til besøgende og parlamentarikere.

Nu er navnene fundet på de fem konkurrencedeltagere, som skal dyste i projektkonkurrencen om et helhedsgreb for ud fra visionen at skabe nye og bedre rammer for et åbent, tilgængeligt og engagerende folkestyre.

De prækvalificerede er:

  • Cobe sammen med Arcgency
  • Dorte Mandrup sammen med Rønnow Arkitekter og Leth & Gori
  • Henning Larsen Architects sammen med Varmings Tegnestue og Jaja Architects
  • H+ sammen med C.F. Møller og Erik Brandt Dam
  • Lundgaard & Tranberg Arkitekter

-  De fem prækvalificerede tegnestuer har udmærket sig ved at dokumentere erfaring med transformation af byggeri, helhedsgreb for bygninger og byrum, og tidlig inddragelse af entreprenører, som alt sammen bliver vigtigt i udviklingen af projektet, siger projektchef Lisa Sørensen i en pressemeddelelse fra Bygningsstyrelsen.

Ved ansøgningsfristens udløb havde Bygningsstyrelsen modtaget 20 ansøgninger.

80-140 millioner 

Baggrunden for projektkonkurrencen er, at Folketinget har overtaget ansvaret for Rigsarkivets tidligere bygninger. Her ønsker Folketinget blandt andet at etablere et nyt besøgscenter, med formidling om det danske folkestyre, nye og forbedrede faciliteter for parlamentariske møder med mere samt en ny underjordisk besøgsindgang i Rigsdagsgården.

- Grundlæggende handler projektkonkurrencen om, hvem der på baggrund af Folketingets vision og ønsker til projektet kan lave et stærkt helhedsgreb, der skaber en god sammenhæng og et godt flow mellem Rigsarkivets tidligere bygninger og Folketingets øvrige bygninger, har Lisa Sørensen tidligere sagt om konkurrencen.

Vinderholdet skal efter planen udstyres med en totalrådgiveraftalen, som ifølge udbudsmaterialet er estimeret til en værdi på 80-140 mio. kr. Varigheden er estimeret til mellem 6 og 9 år, plus 1-års eftersyn.

Projektkonkurrencen starter den 7. august 2023, og er tofaset i den forstand, at den bliver efterfulgt af et udbud med forhandling uden forudgående offentliggørelse.

Bygningsstyrelsen og Folketinget forventer at kunne offentliggøre en endelig vinder i foråret 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125