23948sdkhjf

Udvikler søsætter milliard-fond til grønne investeringer

Pengene skal sætte skub i den grønne urbane omstilling i Nordeuropa

Grøn alternativ finansiering til ejendomsmarkedet er fokus for en ny fond, som investerings- og udviklingsselskabet Urban Partners netop har rejst 1 mia. kr. til.

Urban Partners, som er etableret af ejendomsinvestoren NREP, venturekapitalfonden 2150, finansieringsspecialisten Velo Capital og kapitalfonden Luma Equity, sigter mod mere bæredygtighed i byggeri og byudvikling.

Den netop rejste milliard ligger i en ny fond, Velo Mezzanine Credit Fund, eller 'VMC', i Velo Capital og skal ifølge folkene bag levere alternativ grøn finansiering for at sætte skub i den grønne urbane omstilling i Nordeuropa.

For at ejendomssektoren kan opnå nuludledning, har vi brug for en massiv allokering af kapital til bygninger og byer. Den grønne omstilling skal være tre gange hurtigere end i dag Claus Mathisen, CEO i Urban Partners

Og det har et særligt stort potentiale lige nu, siger Urban Partners' adm. direktør Claus Mathisen:

- I det eksisterende marked trækker nogle banker sig tilbage og efterlader et finansieringsgab, der giver betydelige muligheder for alternative långivere. Forretningsmulighederne er enorme, og med denne nye fond ønsker vi at demonstrere, hvordan alternative kreditløsninger kan drive en grøn finansieringsbølge med den urbane udvikling i fokus, siger Claus Mathisen i en pressemeddelelse.

VMC sigter mod investeringer i ejendomsudvikling og eksisterende aktiver på tværs af Nordeuropa, herunder Tyskland og Norden. Hidtil har Velo Capitals fonde ellers haft fokus på ejendomsaktiver i Tysklands største byer.

- Den grønne omstilling skal være tre gange hurtigere

Ved at fokusere på grøn finansiering understøtter både Velo Capital og VMC Urban Partners' overordnede, grønne mål:

- For at ejendomssektoren kan opnå nuludledning, har vi brug for en massiv allokering af kapital til bygninger og byer. Den grønne omstilling skal være tre gange hurtigere end i dag, siger Claus Mathisen.

I første omgang tiltrak VMC kapital fra en række af Urban Partners' eksisterende institutionelle investorer. Fonden har et mål om at rejse 600 mio. euro, svarende til knap 4,5 mia. kr., og forventer at være fuldt finansieret i første halvdel af 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094