23948sdkhjf

Tidligere Ajos-direktør i nyt job: Jeg kunne ikke lade være

Ole Wamsler der har stået i spidsen for en række af de større udlejningsselskaber i Danmark, blev fristet til nyt job

Det er ikke nemt at sidde stille, når man gennem en stor del af karrieren har stået i spidsen for en række af de større danske udlejningsselskaber. Det har Ole Wamsler, der senest stor i spidsen for opsplitningen og afhændelsen af udlejningsaktiviteterne i det MT Højgaard ejede Ajos. 

Så nu er er han gået i gang igen. Denne gang i spidsen for et mindre, men ikke mindre spændende selskab. Det er firmaet Hybridgenerator ApS og HG Rental ApS, der udvikler, producerer og udlejer mobile hybride generatoranlæg, som kører på en kombination af motor, solceller og batterier.

For spændende

- Ja jeg kunne ikke dy mig. Jeg gik og troede, at nu havde jeg haft mit sidste job i branchen, men opgaven her er så spændende, at jeg ikke kunne sige nej, siger 65-årige Ole Wamsler til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Ja jeg kunne ikke dy mig. Jeg gik og troede, at nu havde jeg haft mit sidste job i branchen, men opgaven her er så spændende, at jeg ikke kunne sige nej, Ole Wamsler, adm. direktør, Hybridgenerator

Det nye job handler om udvikling og opskalering af de spændende produkter, som faktisk allerede er ret populære især i vindmøllebranchen, hvor man allerede nu har omkring 260 enheder ude at arbejde i felten.

Den rigtige strøm

- Vores løsning går på at få strøm til de operationer, der ikke kan anvende den strøm, der kommer ud af en vindmølle. En vindmølle har både under opførelsen og videre i sit liv brug for strøm, som ikke bare kan tappes direkte fra møllevingerne. Alene det at dreje vindmøllegeneratoren rundt kræver store mængder strøm. Men problemet er ofte tilgængeligheden til strøm af den rigtige slags, og her kommer Hybridgenerator ind med en løsning, der kombinerer diesel, vind og sol, siger han.

- Vi sparer op til til 80 procent energi på en hybridgenerator, og dermed er vi jo helt i tråd med det, eksempelvis vindmøllesektoren står for, forklarer Ole Wamsler, der har rigtigt store forventninger til virksomheden og dens produkter. 

Mange anvendelser

- Der er rigtigt mange anvendelsesmuligheder, som dækker industri, byggeri og Forsvaret, men potentialet rækker jo bare indenfor vindmøllerne virkeligt langt, for der bygges jo vindfarme i stor stil over hele verden, siger Ole Wamsler.

- Jeg regner klart med, at vi mindst kan tre- eller firdoble antallet af enheder,  der lejes ud til alene vindmølleindustrien, siger han.

Det er Dan Svenningsen og Rune Eilertsen der ejer virksomheden, hvor også Ole Wamsler har en lille ejerandel. Virksomheden holder til i Årslev på Fyn og beskæftiger 44 medarbejdere. 

Ole Wamsler har senest været direktør for Ajos, der var ejet af MT Højgaard, men som blev opdelt og solgt fra. Tidligere har han været ansat i Pitzner udlejning, der senere blev til GSV, og desuden har han været i nogle år i Cramo. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093