23948sdkhjf

Enggaard-selskab vælger entreprenør til stort boligprojekt

Arne Andersen Vrå A/S får opgave i Aalborg

Efter flere års forarbejde har udviklings- og ejendomsselskabet Søren Enggaard A/S sat gang i et stort boligprojekt nær det aalborgensiske idræts- og kulturcenter Gigantium.

Totalentreprenør på det i alt cirka 23.000 kvm store byggeri er nordjyske Arne Andersen Vrå.

Første etape af projektet, som går under navnet Steinbeck, består af seks punkthuse samt 98 byhuse. I alt opføres der 272 udlejningsboliger.

Forventningerne er, at den første fase vil være afsluttet inden udgangen af 2024.

Ti gange så mange boliger

Boligprojektet er muliggjort af en nylig godkendelse af lokalplanen for det 34,3 hektar store område syd for Gigantium i Aalborg, hvor man altså nu har taget fat på arbejdet.

Fem forskellige grundejere af området står – som tidligere beskrevet – bag planlægningen af den nye helhed. Udover at Aalborg Kommune ejer jord, er der tale om A. Enggaard A/S, Ceraco A/S og Aabo Sørensen samt ovennævnte Søren Enggaard A/S.

På den store grund, som lokalplanen dækker, er der mulighed for at bygge op til 2700 boliger fordelt på 21 delområder. Desuden ventes der at blive mulighed for – i et vist omfang, bemærkes det i lokalplanen – erhverv, institutioner, butikker med videre.

I to af delområderne kaldet Klimaparken er byggeretten meget begrænset, idet området er udlagt til en fælles blå-grøn park, der giver et sammenhængende rekreativt landskab og bidrager til klimatilpasning og regnvandshåndtering.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156