23948sdkhjf

Ny topchef klar til at udvikle og optimere

Torben Birch tiltræder som CEO hos Danmarks største producent af præfabrikerede tag- og facadeelementer i træ. Samtidig har virksomheden udnævnt ny salgschef

Det bliver Torben Birch, der skal efterfølge Martin Tholstrup som CEO i Taasinge Elementer. Den 54-årige Torben Birch blev mandag præsenteret for medarbejderne hos Taasinge Elementer og trækker straks i arbejdstøjet for at indfri det store potentiale, der er i virksomheden. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

- Taasinge Elementer er en virksomhed med et stærkt fundament og en central position i byggeriets grønne omstilling. Min opgave bliver at styrke de kompetencer, der allerede er i virksomheden, med fokus på at optimere værdikæden, så vi hurtigere kan skalere og omstille vores produktion efter markedets behov, siger Torben Birch.

Omfattende erfaring

Torben Birch kommer fra en stilling som CEO i GMB Entreprise, hvor han i 2022 stod for at opbygge en elementfabrik i Silkeborg med en årlig kapacitet på 800 huse. CV’et tæller også blandt andet en periode som interim CEO i Jakobsen Huse samt mere end fem år som logistikdirektør hos møbelproducenten Tvilum.

Taasinge Elementer har siden 2017 været en del af den svenske, børsnoterede koncern, Nordic Waterproofing. CEO Martin Ellis, der også er bestyrelsesformand i Taasinge Elementer, glæder sig over en vellykket rekrutteringsproces, der sikrer den ledelsesmæssige stabilitet i virksomheden.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi nu kan præsentere Torben Birch som ny CEO i Taasinge Elementer. Han har omfattende erfaring med supply chain management og har de seneste år vist, at han kan udvikle og optimere produktioner inden for elementbyggeri. Det er kompetencer, som kan hjælpe os med at indfri vækstambitionerne, udtaler Martin Ellis i pressemeddelelsen.

Taasinge Elementer A/S

Taasinge Elementer er etableret i 1971 og er blandt Danmarks største producenter af præfabrikerede tag- og facadeelementer i træ. 

Virksomheden har to elementfabrikker i Danmark – på Tåsinge og i Sindal – samt en i Letland. Fabrikkerne producerer tilsammen cirka 300.000 kvm. træelementer årligt til alle former for nybyggeri samt energirenovering. 

Produktsortimentet omfatter træbaserede løsninger til facade, tag, vægge og dæk. 

Taasinge Elementer har eget montagefirma (TE Montage), egen limtræsfabrik (Annebergs Limtræ) og ejer desuden virksomhederne Nordic Build (Danmark), RVT (Norge) og LV Elements (Letland). 

Taasinge Elementer har siden 2017 været en del af den børsnoterede koncern, Nordic Waterproofing, som også ejer blandt andet Phønix Tag og Hetag i Danmark

Kilde: Taasinge Elementer

Samtidig med ansættelsen af Torben Birch som CEO har Taasinge Elementer udnævnt Allan Nykær Rosenhøj til salgschef. Han har de seneste tre år haft titel af kundechef i virksomheden, men har gennem en periode arbejdet tæt sammen med ledelsen om opbygningen af en datadrevet struktur i salgsafdelingen. Derfor træder han nu naturligt ind i rollen som salgschef.

- I Taasinge Elementer står vi med en organisation, der er trimmet og klar til vækst, og et marked der i stigende grad efterspørger byggeløsninger i træ. Der ligger en stor og meget spændende opgave forude for salgsafdelingen, som jeg glæder mig til at stå i spidsen for, siger Allan Nykær Rosenhøj.

Taasinge Element har de seneste år været i gang med en omfattende industrialisering af virksomheden og hele sortimentet af træbaserede løsninger til byggeriet. Virksomheden opkøbte sidste år Annebergs Limtræ for at sikre kort og stabil leveringstid på vigtige komponenter til sine elementfabrikker i Danmark, Letland og Norge.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109