23948sdkhjf

Varmepumpepulje lader venter på sig

Forsinkelsen er med til at bremse den grønne omstilling, mener Tekniq Arbejdsgiverne

Fra 1. kvartal til 3. kvartal. 

Den nye varmepumpepulje er forsinket. 

Puljen erstatter bygningspuljen, og energistyrelsen meldte sidste år ud, at den ville åbne i første kvartal 2023. Men det er altså ikke sket. Forventningen er nu, at det først kommer på tale i september. 

Det skriver Tekniq Arbejdsiverne i brancheorganisationens seneste nyhedsbrev. 

Og forsinkelsen falder ikke i god jord. 

- Det er simpelthen ikke godt nok, at politisk nøl i den grad trækker tempoet ud af den grønne omstilling, lyder det fra bæredygtighedschef Troels Hartung i Tekniq Arbejdsgiverne. 

Han peger på, at borgerne "forståeligt" gerne vil have tilskud til den store investering. Og at virksomhederne oplever, at markedet bremser unødvendigt op, fordi kunderne netop er afventende. 

- Det skaber en flaskehals, når puljen endelig åbner, i stedet for at kunne fordele konverteringerne nogenlunde jævnt i takt med at kunderne bliver klar, siger han. 

Tilmed falder den udskudte åbning uheldigt, fordi varmepumpemarkedet i øjeblikket er ramt af en generel afmatning, lyder det videre. 

- Det nuværende system fungerer ikke, og det er værd at overveje, om ikke tilskuddene til både fjernvarme og varmepumper helt skal gentænkes, så puljerne ikke konstant løber tør, men er tilgængelige, når der er brug for dem i form af fradrag i stedet for puljer, siger Troels Hartung.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126