23948sdkhjf

Building Awards: Ny pris skal sætte skub i digitaliseringen

Til årets prisfest i byggebranchen uddeles Digitaliseringsprisen for første gang digitale frontløbere

Den teknologiske udvikling har fart på. Det har ikke taget mange år for erhvervslivet at blive endnu mere digitale. Men byggeriet hænger i bremsen. 

Det skal den nye Digitaliseringspris være med til ændre på. Prisen går til en aktør, der er frontløber i forhold til den digitale transformation i bygge- og anlægsbranchen eller på anden måde udmærker sig med gode eksempler på digitaliseringsprocesser og teknologi.

Den uddeles for første gang til d. 9. november, når Licitationen - Byggeriets Dagblad åbner dørene til årets awardshow på Moltkes Palæ i København.

En af dem, som skal være med til udvælge vinderen, er adm. direktør i Molio og jurymedlem, Christina Hvid. Og netop digitalisering er noget, som optager Molio, der er det samlende videnscenter for den danske bygge- og anlægsbranche:

- I Molio har vi i mange år arbejdet med digitalisering i byggebranchen, og vi forsøger, at understøtte digitaliseringsprocessen, derfor er vi glade for, at vi kan være med til at uddele digitaliseringsprisen, siger adm. direktør i Molio, Christina Hvid.

Digitaliseringen er grøn

Der er flere fokuspunkter i byggeriet. Foruden det skal være mere digitalt, så skal det også være grønt. Og her spiller de digitale værktøjer en nøglerolle:

-  80 pct. af byggeriets virksomheder ser digitalisering som en grundlæggende forudsætning for at kunne dokumentere et bæredygtigt byggeri. Grundlæggende kan man altså bruge digitalisering til at understøtte den grønne omstilling, siger Christina Hvid.

Digitaliseringsprisen

Prisen går til en aktør i byggebranchen, der er frontløber i forhold til den digitale transformation i bygge- og anlægsbranchen, eller på anden måde udmærker sig med gode eksempler på digitaliseringsprocesser og teknologi inden for projektering, opførelse, drift, service med mere. Virksomheden Chisa A/S er sponsor på prisen.

Jury

  • Mette Glavind, direktør og ph.d., Teknologisk Institut
  • Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør i Tekniq
  • Louise Pihl, direktør, Byggeriets Uddannelser
  • Christina Hvid, adm. direktør, Molio og ConTech Lab
  • Mette Marie Vad Karsten, Lead Anthropologist (PhD), Brand og Sikring
  • Claudio Spaziani Testa, Head of Programme,Copenhagen School of Design and Technology
  • Michael Friis Ørsted Chef for Ejendomsdata og -digitalisering, Københavns Kommune Økonomiforvaltningen, Københavns Ejendomme og Indkøb.

Deadline for nominering er fredag d. 16. juni. Tryk her og nominer din kandidat.

Samtidig mener 96 pct. af virksomhederne i byggeriet ifølge Molios digitalebarometer, at der er gevinst at hente ved digitalisering. Alligevel har byggeriet ikke været de hurtigste til at tage de digitale muligheder til sig.

- Det er svært at komme i gang i byggeriet, fordi der er mange, som skal samarbejde om de digitale løsninger. Det kan være nemt at arbejde med digitalisering i ens egen virksomhed, men når det skal ske på tværs af værdikæden, så bliver det kompliceret, siger direktøren.

Ifølge Christina Hvid er det derfor også vigtigt, at vi anerkender de virksomheder, som sætter skub i digitaliseringen:

- Min opfattelse er, at der sker noget i branchen. Og digitaliseringsprisen kan være med til at give et skulderklap til dem, som har gjort det godt, og på den måde kan vi fremstille de gode eksempler, siger Christina Hvid.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14