23948sdkhjf

Cowi køber rådgiver med 280 medarbejdere

Islands samarbejdspartner bliver nu del af Cowi-koncernen

Rådgiverkæmpen Cowi køber den islandske rådgivningsvirksomhed Mannvit, der har 280 medarbejdere og særlige kompetencer inden for grøn energi.

Købet skal styrke Cowis markedsposition i Norden, hvor der er fart på investeringerne i den grønne omstilling, lyder det i en pressemeddelelse om opkøbet.

Derudover har Mannvits mange medarbejdere bred erfaring med geotermisk energi og vandkraft, som betegnes som meget efterspurgte kompetencer.

Grønt knudepunkt

Ifølge Cowi er det ikke tilfældigt, at virksomheden nu går ind på det islandske marked.

Med god adgang til vedvarende energi har landet potentialet til at blive et grønt energiknudepunkt for forskellige brancher. Island er allerede med helt fremme, hvad angår CO₂-fangst og -lagring.

– Grøn omstilling er en af grundsøjlerne i vores strategi, så det giver god mening at gå ind på det islandske marked, fortæller Henrik Winther, direktør for Cowis danske forretning, som står i spidsen for integrationen af Mannvit og Cowi.

Den islandske regering har i de seneste år øget investeringer i ny infrastruktur og grøn energi. Fremtidens infrastrukturanlæg er af en størrelse og kompleksitet, der kræver et stort team af faglig kompetente medarbejdere.

Mødtes om bussen

Som en del af Cowi-koncernen bliver Mannvit udvidet både i form af kompetencer og skala, og vil fremover være klar til at give sig i kast med de fleste udfordringer nationalt og internationalt.

– Vi kan se, hvordan der stilles stadig større krav – for eksempel i vores arbejde med Bus Rapid Transit-systemet i Reykjavik, hvilket var grunden til, at vi slog os sammen med Cowi. Derfor har vi besluttet at styrke båndene yderligere, så vi bliver endnu mere konkurrencedygtige, forklarer Örn Guðmundsson, adm. direktør i Mannvit, om relationen.

Som et led i transaktionen bliver Mannvit en fuldt integreret forretningsenhed i Cowi-koncernen. Den 1. januar 2024 skifter Mannvit navn til Cowi og er derefter en del af koncernens brand. Indtil da opererer Mannvit fortsat under eget navn.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11