23948sdkhjf

TEMA: Broer - eksperterne svarer

Vores dugfriske tema omkring Broer er ude nu og her kan du se, hvad vores eksperter svarer:

Hvad er de typiske renoveringsopgaver på broer indenfor jeres fagområde, og hvordan løser I dem?

”Den typiske renoveringsopgave på broer for DANPRO Steel Construction A/S er en total udskiftning af ældre udtjente betonbroer til nye stålbroer. Typisk, hvor det ikke kan svare sig at reparere betonkonstruktionen mere for at forlænge levetiden. Det løses gerne ved, at den gamle betonbro og ende vederlagene samt eventuelle søjler og fundamenter for disse nedbrydes. Derefter udføres der nye ende vederlag og eventuelle betonfundamenter samt anlægsarbejder ved broenderne. Til sidst monteres der en ny færdig stålbro, hvor der er en større mulighed for, at arkitekten har kunne udforme et mere komplekst design af broen i forhold til en af beton. En meget stor fordel for udskiftning til en stålbro er, at den øvrige trafik omkring broen generes minimalt, typisk nogle få dage eller nætter.”

Karsten Rasmussen, direktør for DANPRO Steel Construction A/S.

Hvad er de typiske renoveringsopgaver på broer indenfor jeres fagområde, og hvordan løser I dem?

”Det er levetidsforlængelse af stålkonstruktioner og beton/armering. I mange tilfælde skal man tænke lidt ud af boksen, da tilkomst til selv opgaven kan være vanskelig, samtidigt med at man skal forsøge at forstyrre trafikken mindst muligt. Typisk vil man afrense overfladen til rent stål beton, så overfladen kan inspiceres og eventuelle skader på beton/armering og stålkonstruktioner kan udbedres, inden ny korrektionsbeskyttelse og overfladen lukkes af igen,”

Sorba S. Kidmose, afdelingsleder i Coatingafdelingen hos Ommen.

Hvad er de typiske renoveringsopgaver på broer indenfor jeres fagområde, og hvordan løser I dem?

“For at forlænge levetiden på de danske broer indgår isolering og udskiftning af membranplader typisk i de renoveringsopgaver, Zacho-Lind løser. Membranplader har nemlig, ligesom et hustag, en vis levetid og bør udskiftes inden for en tidsramme på 30-50 år. Derudover laver vi sideløbende profileringer i beton, hvor vi udbedrer uhensigtsmæssigheder og forkerte fald, overfladebehandler stål-, beton- og træbroer samt forstærker og renoverer kantbjælker. Hos Zacho-Lind har vi gennem årtier oparbejdet specialiseret viden og teknisk know-how inden for renovation af broer, som vi mener er helt essentielt, for at kunne optimere renovationsløsninger og bidrage konstruktivt til sparringen med bygherre og rådgiver.”

Lars Klitmøller Christensen, direktør hos Zacho-Lind.

Læs hele vores tillæg her

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094