23948sdkhjf

Helende haver vinder publikumspris

Det grønne områder ved Bispebjerg Hospital fik flest stemmer i konkurrence

Haverne ved Nyt Hospital Bispebjerg i Københavns Nordvestkvarter er en sand publikumsfavorit. Det må være en nærliggende konklusion efter, at det står klart, at Bispebjergs Helende Haver har vundet Københavns Kommunes Publikumspris. 

Haverne ved hovedstadshospitalet blev anlagt i 1913 af havearkitekt Edward Glæsel, og dengang var formålet, at de skulle fremme helingen af patienterne.

For to år siden begyndte man at renovere haverne. Og det er netop det arbejde, som ligger til grund for hæderen. Det toårige projekt har Erik Brandt Dam Arkitekter, Charlotte Skibsted Landskabsarkitekter og MOE Ingeniører, stået for, og med en donation på 35 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond, blev de "nye" haver indviet sidste år.

Renovering har haft til formål at binde hele området sammen med nye stisystemer og ind- og udgange, der inviterer besøgende til ophold under de gamle træer i haverne. En del af opgaven har også været at sikre haver og veje mod skybrud i fremtiden.

Og det er da også en helt særlig pris, haverne har vundet. For publikumsprisen bliver udelukkende afgjort af de stemmer, der har været afgivet på Københavns Kommunes hjemmeside. Og her fik Bispebjergs Helende Haver flest af alle, og spørger man kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (R), er det den helt rigtige vinder:

- Jeg tror, der er noget godt at sige om alle årets nominerede projekter. Men jeg kan godt forstå, at prisen er gået til De Helende Haver, som også var blandt mine favoritter. Her findes en have, som kan bruges af alle, og som har en funktion af at være helende, siger borgmesteren.

Publikumsprisen

  • Publikumsprisen blev uddelt for første gang i 2018, hvor over 2.000 stemmer blev afgivet. Axel Towers var det første nybyggeri til at vinde prisen.
  • I var der otte nominerede: Spejderhus Brønshøj, Kampsportens Hus, Hermodsgade Ungdomsboliger, Bispebjerg Helende Haver, KB 32 Kammeradvokaten, Pasteurs Tårn, Fremtidens gårdhaver ved Tomsgårdsvej samt NH Collection Copenhagen.
  • Tidligere vinder:
    - 2018: Axel Towers

    - 2019: Amaryllis Hus
    - 2020: Hotel Ottilia
    - 2021: Nørrebro Bibliotek
    - 2022: Ny Østergade 30

Københavns Kommune

I de helende haver er der stor variation af planter, stier til spadsere ture og kroge til eftertænksomhed. Man har ifølge en folder om parken 'skabt en helhed, som er let at finde rundt i, men som samtidig rummer individuelle oaser til rekreation, som kan pleje krop og sind'.

I området finder man otte hospitalspavilloner, som er fra det oprindelige byggeri fra 1913. De er tegnet af arkitekt Martin Nyrop, som ønskede at sikre patienterne lys og luft.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11