23948sdkhjf

By & Havn-direktør får ny rolle

By & Havns adm. direktør indtager rollen i front for Rådet for Bæredygtigt Byggeri

Den administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro, er valgt som ny forperson for bestyrelsen i Rådet for Bæredygtigt Byggeri.

Det skriver rådet i en pressemeddelelse.

- Vi har et potentiale, der er langt større end vores eget land. Vi er en branche, der står sammen helt frivilligt og siger: Vi vil det her. I Rådet for Bæredygtigt Byggeri har vi fået skabt et datadrevet og faktabaseret grundlag for at udvikle fremtidens klimaløsninger, der kan inspirere langt ud over Danmarks grænser, siger Anne Skovbro og fortsætter:

- Vi behøver ikke staten som indpisker. Vi tager initiativet og udvikler i fællesskab redskaber og værktøjer til brug i den bæredygtige omstilling, lyder det fra den nye forperson.

Rådet er en nonprofit medlemsorganisation, der arbejder for en bæredygtig fremtid i bygge- og ejendomsbranchen gennem blandt andet certificeringer, kurser og politisk interessevaretagelse. De seneste to år er antallet af medlemmer vokset fra 480 til 773 – en stigning på mere end 60 procent.

Stolt afgående forperson

Anne Skovbro overtager posten som forperson fra Mikkel Bülow-Lehnsby, medstifter og formand i Urban Partners. Han har varetaget posten i to år og fortsætter som menigt medlem af bestyrelsen.

Siden Mikkel Bülow-Lehnsby blev forperson i maj 2021 er medlemstallet steget markant, antallet af ansatte er gået fra 20 til 54, og mængden af certificerede projekter er steget med ca. 50 procent. Derudover er udbuddet af certificeringer, kurser mv. også vokset. Et af de nyeste skud på stammen er udmærkelsen DGNB Planet, hvor de planetære grænser er i fokus.

- Jeg er utrolig stolt over den udvikling, rådet har været igennem de senere år. Og jeg glæder mig til fortsat at arbejde for en bæredygtig fremtid i bygge- og ejendomsbranchen, siger Mikkel Bülow-Lehnsby.

Mål om eksporteventyr

Rådets udvikling afspejler den generelle udvikling, der ses i arbejdet med bæredygtighedstiltag – også uden for bygge- og ejendomsbranchen.

Derfor ser både den nye og den afgående forperson et stort potentiale i rådet.

- Det er ret unikt, at vi har en hel bygge- og ejendomsbranche, som står sammen. Og det er også ret unikt, at vi faktisk har et potentiale her, som vi måske ikke engang selv er særligt bevidste om. Vi har en viden, nogle varer og en måde at arbejde og samarbejde på, som har et langt større potentiale end vores eget land, siger Anne Skovbro.

Danmark har ifølge Mikkel Bülow-Lehnsby en størrelse, der gør det til et ideelt sted at prøve at rykke hele systemet på én gang. Men branchen kan også mere end det, mener den afgående forperson.

- Vores mål er at gøre Danmark til det land i verden, der arbejder mest med bæredygtighedstiltag i byggeriet. Vi har en ambition om at skabe et eksporteventyr for Danmark, som både vil komme Danmark og resten af verden til gavn, siger han.

På generalforsamlingen blev antallet af bestyrelsesmedlemmer nedjusteret fra 17 til 12.

Bestyrelsen består nu af forperson Anne Skovbro fra By & Havn, næstforperson Lene Espersen fra M. Goldschmidt Holding, Henriette Falk Olesen fra Sweco, Mia Manghezi fra PensionDanmark,

Artiklen er en del af temaet Lynetteholm.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158