23948sdkhjf

45 frakendelser af kørekortet ved utrygge vejarbejdere

Indsats for at få farten ned nær vejarbejde havde effekt for en stund

Det går stærkt på motorvejen, og under normale forhold er det også meningen. Men i tilfælde af vejarbejde bliver hastigheden sat ned – med en forventning om at bilisterne følger trop. 

Desværre er det ikke altid tilfældet, og langs et større vejarbejde på E45 ved Aarhus har Vejdirektoratet kæmpet ekstra hårdt for at få bilisterne ned i fart. I perioder uden held.

For vejarbejderne, der arbejder i midterrabatten, det skabt utryghed. Så meget endda, at en gruppe blev væk fra en nats arbejde.

– Bilisterne – og særligt lastbilerne – kører simpelthen for stærkt, og det skaber utryghed blandt vores vejarbejdere. Derfor har vi forsøgt at tage skrappere midler i brug med blandt andet vejbump og smallere kørespor, så bilisterne bliver tvunget ned i fart. Derudover har vi indsat flere skiltevogne for at beskytte vores vejarbejdere, siger projektchef i Vejdirektoratet Robin Højen Madsen, i en pressemeddelelse.

Vejdirektoratet og dets entreprenør Arkil har gentagne gange været ude med opråb til trafikanterne, og de seneste nætter har Østjyllands Politi haft færdselsbetjente til at udføre fartkontrol på strækningen.

Flere lastbilchauffører blev blitzet

Efter første nat med fartkontrol rapporterede Østjyllands Politi, at hele 132 bilister blev målt til at køre for stærkt forbi vejarbejdet, der bliver udført som aften- og nattearbejde i midterrabatten. Den efterfølgende nat faldt antallet af fartsyndere drastisk.

Resultatet af Østjyllands Politis fartkontrol den 22., 23. og 24. maj var, at 194 kørte for stærkt, der blev uddelt 24 klip i kørekortet og hele 45 tilfælde af betinget frakendelse af kørekortet.

Men nu er antallet af fartsyndere desværre steget igen, lyder det fra Vejdirektoratet.

Blandt de blitzede trafikanter er også en del lastbilchauffører, og undervejs har der været flere episoder med lastbiler, der har påkørt kegler.

– Det ser ud til, at vores skærpede tiltag og Politiets tilstedeværelse har haft en vis effekt. Vi fortsætter med at råbe op og krydser fingre for, at vi snart får trængt igennem til de sidste trafikanter med budskabet om at vise hensyn, sænke farten og holde fokus. Ikke mindst nu hvor politiet er færdige med deres kontrol, siger Robin Højen Madsen.

. Fartkontrol og ekstra afspærringer har fået flere til at sænke farten, men der er stadig for mange, der kører med en hastighed, som gør det utrygt at arbejde på stedet. Vejdirektoratet opfordrer alle til at vise hensyn, holde fokus og sænke farten.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Leverandører under lup i Nordsøen
Tunnel-by i 30 år: Borgmester ser flere fordele
Duo vil etablere arealudviklingsselskab til udvikling i Aabenraa
Trægrossist indtager nyt land i en nedgangstid
Forventer stor interesse: Jagter totalrådgiver til kystsikring
Building Awards: Ny pris skal sætte skub i digitaliseringen
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.193