23948sdkhjf

HAKI sørger for sikkerhed i stilladsbranchen

HAKI er en af Europas ældste producenter af stilladssystemer og sikkerhedsløsninger til byggepladser, og virksomheden er vant til at gå forrest i udviklingen. Derfor har man i mange år arbejdet målrettet mod lettere udstyr, der giver mindre nedslidning.

Der sker meget på stilladsområdet i disse år, og en af de producenter, der har været med til at skubbe på udviklingen henimod lettere grej, er svenske HAKI. HAKI producerer alt fra stilladssystemer til trappetårne og kantbeskyttelse, og kunderne er især de mange storentreprenører og stilladsvirksomheder, der har brug for lette, langtidsholdbare og ikke mindst sikre løsninger.

“Det ligger i hjertet af HAKI’s forretning at fokusere på sikkerheden, og vi har altid været first movers, når det kommer til ergonomi og afhjælpning af nedslidning i branchen. Vi ønsker, at alle kan have et fuldt arbejdsliv i vores branche,” forklarer Henrik Christensen der er kommerciel direktør i Hakis danske datterselskab.

Udviklede lettere grej for ti år siden

Helt konkret har man udviklet nye, lettere elementer siden 2008 og kan nu levere de letteste produkter på markedet. Derfor lever man allerede op til de nye krav i overenskomsten fra 2023, der tilsiger, at alle dele skal veje mindre end 15 kg.

“Vi har bl.a. udviklet aluminiums-traller og elementer i komposit. Og for ti år siden valgte vi at optimeret designet og gå over til højstyrkestål på vores stålelementer. Samtidig producerer vi en hel del tre meter-grej, der vejer mindre end traditionelt toogenhalv meter-grej – hvilket giver en besparelse på 20% i flytteprocessen,” siger Henrik Christensen.

Det bæredygtige perspektiv

I og med at hovedkontoret ligger i Sverige, blot et par timers kørsel fra København, kan man i den danske afdeling være helt tæt på produktionen. Og det er en klar fordel, mener Henrik Christensen: “Vi fokuserer meget på vores CO2-aftryk generelt, og det er vigtigt, at vi kan minimere afstanden til produktionen og galvaniseringen.”

Hakis fabrik i Skåne er udstyret med næsten fuldautomatisk, robotstyret produktion, og ifølge Henrik Christensen sørger man løbende med at opgradere bæredygtige tiltag. “Vi arbejder bl.a. med alternative opvarmningsformer og cradle to cradle-princippet i et forsøg på at være på forkant med udviklingen.”

Og det er smart at være på forkant, for fra 2025 stilles nye EU-krav til større entreprenørprojekter, hvor man skal kunne dokumentere, hvordan ens CO2-aftryk ser ud, og hvad man gør for at minimere det.

FAKTA: HAKI

HAKI er et globalt brand med hovedkontor og produktion i Sverige. Siden 1956 har man udviklet og produceret alle former for stilladssystemer og sikkerhedsløsninger til midlertidige arbejdspladser, og visionen har altid været at gøre livet mere sikkert for folk, der arbejder i barske miljøer over hele verden.

Se mere på www.haki.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096