23948sdkhjf

Nordjysk boligforening vælger rådgiver til stort boligprojekt

Afgørende skridt mod de 50 første almene boliger i spirende Aalborg-kvarter giver tro på byggestart tidligt i 2024

Himmerland Boligforening har efter et udbud fundet de rådgivere, der skal hjælpe med at realisere de første almene boliger i udviklingsområdet Sofiendal Enge i det sydlige Aalborg.

Valget er faldet på Link Arkitektur med Bjørk & Maigaard og Arkplan som underrådgivere, mens Brix & Kamp er rådgivende ingeniører.

– Alle ser de, ligesom vi, frem til at sætte præg på de første almene boliger i denne del af Hasseris, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening, i en pressemeddelelse om rådgivervalget.

– Vi er stolte over at kunne bidrage med mere diversitet til området i form af 50 almene lejeboliger, der indgår i et byggeri med en række etage- og tæt-lave lejeboliger, fortsætter han.

Himmerland Boligforening præsenterede sine boligplaner i Sofiendal Enge i marts i år. Projektet tæller otte toværelses boliger på cirka 80 kvm, 38 treværelses boliger på omkring 90 kvm og fire fireværelses boliger på cirka 105 kvm.

Der er tale om et blandet projekt i samarbejde med en privat unavngiven investor.

Ole Nielsen forventer byggestart primo 2024, og at boligerne vil kunne tage imod de første beboere ultimo 2025.

Nærhed til det grønne

Afdelingens bygninger bliver opført omkring en stor grønning som det samlende midtpunkt, og de får alle umiddelbar adgang til et privat udendørs opholdsareal enten i form af egen have, terrasse, altan, taghave eller tagterrasse.

Også i valget af byggematerialer bliver der tænkt i den nye afdelings nærhed til det grønne. Således vil facaderne primært bestå af tegl som blankt, vandskuret eller pudset murværk, træ og natursten. På mindre flader bliver der suppleret med kontrastfulde farvevalg og begrønning med planter.

Med hensyn til de kommende beboere forventer Ole Nielsen, at de nye boliger i Sofiendal Enge ikke mindst vil henvende sig til mindre husstande:

– Uanset om vi taler enlige, unge familier, enlige forsørgere eller seniorer, er der aktuelt god efterspørgsel efter boliger i den størrelse, med den disponering og med den beliggenhed, som vi vil kunne tilbyde i Sofiendal Enge, siger direktøren og tilføjer: 

– Man må i den forbindelse ikke glemme, at fremtidens billige boliger ikke mindst findes inden for den almene sektor – og at de skal bygges nu, hvis vi skal have glæde af dem i takt med det stigende behov over de kommende år.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Forventer stor interesse: Jagter totalrådgiver til kystsikring
Ny trælastdirektør gør comeback i Stark
Vil prøve 'russer-sag' ved Højesteret
Certificerings-junglen: Nyt digitalt værktøj skal sikre overblik
Nye arkitekter skal udklækkes i stationsbygning
Nationalparkcenter Thy løb med betonens Oscar
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172