23948sdkhjf

Vinder fundet: Skal slå streger for odderbasin og ny foyer

Fynske Fjord&Bælt har fundet tegnestuen, der skal slå streger for ny stor udvidelse

Når det maritime oplevelses- og forskningscenter Fjord&Bælt i Kerteminde om et par år åbner op for en større, ny udvidelse, bliver det med streger sat af Tegnestuen Praksis. 

Praksis har således vundet arkitektkonkurrencen for projektet, der blandt andet er støttet af A.P. Møller Fonden, skriver Fjord&Bælt i en pressemeddelelse.

Det eksisterende oplevelsescenter blev indviet for 25 år siden i Kerteminde. Her kan besøgende blandt andet opleve marsvin og sæler tæt på deres naturlige levested. 

Med den kommende udvidelse tilføjes der foruden større udstillingsarealer også et nyt udendørs odderbasin, en ny foyer og café og en stor multifunktionssal, som kan bruges til større arrangementer.

For Kerteminde Kommune er udvidelsen en del af en større plan for havneområdet i byen, lyder det.

- Vinderprojektet lever på alle måder op til vores forventninger til, hvordan udvidelsen af Fjord&Bælt skal spille sammen med den øvrige udvikling af havneområdet, der er i fuld gang i de her år, siger borgmester Kasper Ejsing Olesen (S).

Øvrige samarbejdspartnere i byggeriet tæller indtil videre landskabsarkitekterne Detblå samt Vita Ingeniører. A.P. Møller Fonden har bevilget 43,5 mio. kr., og kommunen 10 mio. kr. til projektet, mens selve arkitektkontraktens størrelse i kr. og øre ikke er oplyst.

Den nye Fjord&Bælt-byggeri skal efter planen stå færdigt i 2026.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095