23948sdkhjf

Naboen løfter sløret for idékonkurrence

Refshaleøens Ejendomsselskab afslører nu de temaer, som de sammen med By & Havn beder byudviklere forberede sig på inden efterårets konkurrence

Til efteråret er der mulighed for at sætte sit præg på byudviklingen af 80 hektar klods op ad Lynetteholm.

For naboen, Refshaleøens Ejendomsselskab, sætter sammen med By & Havn gang i en åben idékonkurrence i forbindelse med den kommende nye lokalplan. Det har ejendomsselskabets adm. direktør, Jes Transbøl, tidligere fortalt om til LynetteholmNews.

Men nu løfter selskabet også sløret for, præcis hvilke temaer der indgår i konkurrencen. Det skriver ejendomsselskabet i en pressemeddelelse.

Temaerne kredser om bevarelse af kulturarv og kreativt miljø samt bynatur og biodiversitet. De udløber af den borgerinddragelse, som Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn afsluttede i marts i år, hvor man, ifølge ejendomsselskabet, modtog hundredevis af inputs fra interesserede københavnere og fra 14 fageksperter i en nedsat visionsfølgegruppe.

- Det er jo i høj grad de samme hovedspørgsmål, også fageksperterne og københavnerne kredser om, når det gælder Refshaleøen. Dem skal vi have de bedste ideer til at håndtere, så vi kan blive klar til at sikre den bedste mulige strukturplan for Refshaleøen som det næste store skridt, udtaler Jes Transbøl i pressemeddelelsen.

Temaerne for idékonkurrencen

  • Refshaleøens kreative miljø
  • Transformation af områdets kulturarv
  • Bynatur og biodiversitet
  • Blandet by med nye boformer
  • Åbent tema: Her er der mulighed for at gå på tværs af temaerne eller for at bringe et helt femte tema op, som vil skulle begrundes ud fra grundejernes bearbejdede vision

Kilde: Refshaleøens Ejendomsselskab & By & Havn

Alle kan deltage

Det er både arkitekter, ingeniører, byplanlæggere og alle andre med sans for byudvikling, som By & Havn og Refshaleøens Ejendomsselskab opfordrer til at deltage i konkurrencen.

Det er ikke en samlet plan for Refshaleøen, som man efterspørger, men derimod idéer til brug for det videre udviklingsforløb, der kan formidles klart på en enkelt A0-planche. Det kan både være studier, strategier, skitser, koncepter, analyser og referencer, lyder det i pressemeddelelsen.

Ifølge udviklings- og salgsdirektør i By & Havn, Ingvar Sejr Hansen, kan alle deltage i konkurrencen.

- Idékonkurrencen giver mulighed for at præge rammerne for de næste skridt i processen, og vi har bevidst skåret afleveringskravene til, så de er rimelige, så det er muligt for både store og små at deltage, og så vi undgår ressourcespild ved at kræve for høj en detaljeringsgrad her tidligt i processen, udtaler Ingvar Sejr Hansen i pressemeddelelsen.

Idékonkurrencen sættes i gang i august i år og løber til midten af november.

Det er Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn, der til sammen ejer størstedelen af Refshaleøen i Københavns Havn og har en fælles ambition om at udvikle en ny københavnsk bydel på deres arealer.

Det er selskabernes hensigt at gå sammen i et fælles udviklingsselskab på Refshaleøen med Refshaleøens Ejendomsselskab som majoritetsaktionær og drivende part, skriver de i pressemeddelelsen.

Imellem Lynetteholm og Refshaleøen ligger rensningsanlægget Lynetten, ejet af Biofos. Hvis Biofos på sigt fraflytter Refshaleøen, vil det samlede projektområde, ifølge selskaberne, kunne vokse til 115 hektar.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.925