23948sdkhjf

Nye rammer: Vejdirektoratet klar med 49 kontrakter

Mere fleksible rammer skal åbne muligheder for mindre leverandører i en ny stribe udbud af vinterberedskabet

Vejdirektoratet har offentliggjort udbudsmaterialet for snerydning og glatførebekæmpelse på 33 ruter. I alt udbydes 49 kontrakter fordelt over hele landet til både vognmænd, landmænd og maskinstationer.

Der er skabt mere fleksible rammer, så et bredere felt af leverandører har mulighed for at byde på opgaven. Eksempelvis er kontrakterne delt op i mindre enheder med behov for færre biler, så mindre leverandører også får mulighed for at løse opgaven. Og så kan fem af ruterne nu betjenes med traktorer.

Fremover vil der også være mulighed for at benytte både dansk og engelsk som arbejdssprog og en fleksibel beredskabsperiode med mulighed for at tilpasse sæsonen til vintervejret.

Samlet set skal de nye tiltag ifølge en pressemeddelelse fra Vejdirektoratet være med til at optimere opgaven, der samtidig tilpasses til et marked i udvikling, og bidrage til øget konkurrence med et bredere felt af leverandører.

– Glatførebekæmpelse er en samfundskritisk opgave, og derfor er vi afhængige af, at markedet er i stand til at udføre denne opgave. Glatte og snedækkede veje vil for rigtig mange mennesker betyde store problemer i dagligdagen, og derfor er det vigtigt, at opgaven løses på en effektiv og ansvarlig måde, siger Tania Udengaard Sørensen, afdelingsleder for Vejdirektoratets vintertjeneste.

En foreløbig udgave af materialet har været sendt ud til forskellige brancheorganisationer, blandt andet vognmandsbranchen og landbrugsorganisationer. Udbudsmaterialet er så tilpasset på baggrund af tilbagemeldingerne fra branchen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125