23948sdkhjf

Entreprenør lader lille landsby skyde op af sjællandsk muld

Træ, isolering af organiske materialer samt egen strøm og varme kendetegner nyt byggefællesskab

”Sjællandsk Muld” er navnet på en lille ny landsby og bofællesskab ved Hvalsø på Midtsjælland, som rammer en foreløbig milepæl denne måned, når Enemærke & Petersen officielt skyder gang i byggeriet.

35 familier og udviklingsplatformen Almenr står bag udviklingen af "Sjællandsk Muld", der vil blive det fjerde byggefællesskab på Almenr-platformen.

Effekt Arkitekter har tegnet landsbyen, mens Enemærke & Petersen altså står for byggeriet.

– Vi har allerede arbejdet sammen med Effekt Arkitekter på Velux’ ambitiøse Living Places byggeri i Jernbanebyen, hvor vi opnåede et ultralavt CO2-aftryk, og nu skal vi forhåbentligt gentage succesen her, siger Enemærke & Petersens adm. direktør Troels Aggersbo i en pressemeddelelse om byggeriet, som når en foreløbig milepæl, når første spadestik tages den 16.maj.

Projektet er finansieret af en kombination af Merkur Bank, Hyllegård Høje og Almenr, sammen med byggefællesskabet.

– Effekt Arkitekter har sammen med de kommende beboere af Sjællandsk Muld udviklet deres boliger i en beboerdrevet proces – det gør at vi kan skubbe grænserne længere. Beboerne ved hvad de gerne vil have og de er villige til at gå en ekstra mil for at få et mere bæredygtigt byggeri. De tænker ikke på profit eller på at lave standardboliger, men på hvordan kan vi få det fællesskab, vi ønsker med fokus på bæredygtighed og sundhed, udtaler Per Feldthaus, adm. direktør i Almenr, i pressemeddelelsen.

Bofællesskabets hus bliver opført som lavenergihuse og bygges primært af træ, der ifølge Almenr er fri for kemikalier og andre giftstoffer.

Både tag og facader er isoleret med organisk materiale i moderne papir- eller træuld, frem for eksempelvis Rockwool. Derved får man en diffusionsåben konstruktion, så huset kan ånde.

Endelig laver man et energifællesskab sammen med resten af storfællesskabet Hyllegård Høje ud fra en målsætning om at være selvforsynende med strøm og varme i form af jordvarme.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126