23948sdkhjf

Problemer på supersygehus kendt længere end hidtil oplyst

Tilsyn og håndværkere har adskillige gange peget på problemer med murværket på det nye nordjyske universitetshospital

Problemerne med vand i murværket på det nye nordjyske supersygehus, Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU) har været kendt i længere tid, end det hidtil har været oplyst.

Allerede i september 2017 kritiserede tilsynsrapporter nemlig mangelfuld afdækning mod regnvand, skriver Avisen Danmark på baggrund af aktindsigter i tilsynsnotater, rapporter og e-mails.

Det er ét tidligere end før beskrevet, da Nordjyske i marts kunne fortælle, at fugtproblemer har været beskrevet i notater siden 2018.

Men selvom udfordringerne langt fra er ny viden, har problemerne tilsyneladende fløjet under radaren uden at blive løst tilstrækkeligt: Projektledelsen kunne i marts berette om, at der var opdaget store problemer med vand, der i årevis havde stået stille i konstruktionerne, vand på gulvet 110 steder på hospitalet og algevækst på facaderne.

Det er kun de seneste problemer i en lang række: I september 2022 lød det, at budgettet på Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU) var skredet igen, så den samlede overskridelse nu var på 1,4 mia. kr., mens hospitalet først kunne modtage patienter i 2026 - seks år senere end den oprindelige plan.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14