23948sdkhjf

'Modvind' giver fald i omsætningen for Femern-entreprenør

Royal Bam Group, der er en del af FLC -konsortiet, så mindre fald i omsætningen i første kvartal 2023. Ordrebogen er dog tyk, mens korruptionssag stadig er uafklaret

Første fjerdedel af 2023 viser tilbagegang for den hollandske maritime entreprenør Royal BAM Group, der er en del af FLC-konsortiet på Femern.

Sammenlignet med samme periode sidste år fald omsætningen til 1,451 mio. euro svarende til et fald på 98 mio. euro (730 mio. kr.). Dette skyldes primært investeringer og 'modvind', skriver selskabet torsdag.

Ordrebogen faldt til 10 mia. euro, men er stadig solid. Driftsresultat før afskrivning på driftsaktiver og goodwill-nedskrivninger, EBITDA, endte på 58 mio. euro (432 mio. kr.) mod 97 mio. euro. (722 mio. kr.) i 2022.

- Vi ser attraktive muligheder som følge af efterspørgslen på dekarbonisering, kritisk infrastruktur og bæredygtige bygninger, siger Ruud Joosten, Group CEO.

Årsagen til faldet bliver desuden beskrevet som den makro-økonomiske situation samt problemer med forsyningskæder på bygningsprojekter i Danmark og Holland.

Royal BAM Group er moderselskab til BAM Infra og BAM International, der deltager i byggeriet af den største Femern-kontrakt på godt 25 mia. kr. (2015-priser).

Sidstnævnte undersøges i øjeblikket af hollandske myndigheder for mulig svindel og korruption på færdiggjorte projekter. Der er stadig ingen afklaring på, hvornår der kommer mere i sagen fra myndighederne, skriver BAM.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125