23948sdkhjf

Dansk erhvervsliv skal forberede sig - nu

Femern-forbindelsen vil give erhvervsudviklingen på dansk og tysk side et markant boost, men danske virksomheder skal forberede sig allerede nu, mener erhvervsorganisation

Eksisterende virksomheder får lettere adgang til nye markeder og interessen for området øges blandt internationale investorer.

Det viser en analyse af potentialer og barrierer for investeringer i Femern Bælt Regionen, som Femern Belt Development har gennemført i samarbejde med en række danske og tyske partnere.

- Mulighederne er helt klart til stede, men udviklingen sker ikke af sig selv. Derfor er det vigtigt, at det dansk-tyske samarbejde hen over Femern Bælt øges, og at markedsføringen af Femern Bælt-regionen intensiveres, siger direktør Stig Rømer Winther, Femern Belt Development:

Ifølge direktøren er det afgørende at vise omverdenen, at regionen er et attraktivt sted i Europa med ren luft, sunde fødevarer, gode undervisningsinstitutioner og et attraktivt arbejdsmarked.

Muligheder for eksisterende virksomheder

Den dansk-tyske analyse af mulighederne i Femern Bælt Regionen viser, at den faste forbindelse også bliver en fordel for eksisterende virksomheder i området. Dette kan være salgsvirksomheder, der vil eksportere til Tyskland og som får mulighed for at optimere deres logistikkæder.

Dette forudsætter dog, at virksomhederne forbereder sig nu i forhold til sprogkundskaber, kulturforståelse og lovgivning, da de forventede fordele ikke kommer med forbindelsen alene, hedder det i analysen.

- Med etableringen af den faste Femern Bælt-forbindelse opstår en markant interesse for lokalisering fra Køge ned over Ringsted og Næstved og mod Femern, fordi virksomhedernes operations- og salgsradius bliver større. Den forventede tiltrækning af tyske og internationale investorer fremmes af den omstændighed, at der er let adgang til attraktive erhvervsarealer på Sydsjælland og Lolland-Falster, siger Stig Rømer Winther.

Analysen peger på, at der er gode muligheder for at tiltrække internationale investorer til den danske side af Femern Bælt inden for life science, logistik og transport, grøn industri og turisme.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157