23948sdkhjf

Licitationen mener: Rigtige mandfolk og klap i bagdelen

Der vil måske være et par garvede håndværkere ude i skurvognene, som ryster på hovedet over de mænd, som efter et par klap i bagdelen af FHs detroniserede formand, Lizette Risgaard, føler, at de har stået model til grænseoverskridende handlinger.

For er man ikke et skvat og et sølle mandfolk, hvis man ikke formår at sætte tingene på plads – for eksempel ved at gengælde klappet eller sige fra med det samme? Jo, sådan er det nok i byggebranchens hårde macho-verden, hvor man skal have hård hud på det meste af kroppen for at overleve den barske omgangstone. En stund endnu.

For også i byggeriet blæser nye vinde. Kalenderne med nøgne piger er på vej ud af skurvognene, og der er stigende fokus på, at hvis byggebranchen skal kunne tiltrække dygtige kvinder, så handler det blandt andet om at moderere omgangstonen. Det er ikke sådan, at kvinder er specielt sarte eller sårbare i den retning. De fleste kvinder i byggeriet kan sagtens sige fra. Men når det handler om sexisme og køn, så er der lige nogle professionelle roller og kompetencer, der skal på plads. Og lederen skal, om nogen, kende sin rolle, sit ansvar og ikke mindst sin magt for at skabe sammenhold.

Det kan man sagtens gøre uden at klappe hinanden i bagdelen. Og samtidig stadig være et ordentligt mandfolk eller kvindfolk.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125