23948sdkhjf

Projekt-pause koster 13 stillinger hos C.F. Møller

Overskuddet er reduceret til en fjerdedel hos det store arkitektfirma

Tyskland har gennem længere tid været et vigtigt marked for det anerkendt danske arkitektfirma C.F. Møller, der har projekter fra Hamborg i nord til München i syd på projektlisten.

Men nu er den store nabo mod syd også årsag til en fyringsrunde i tegnestuen, skriver Børsen.

13 medarbejdere er blevet opsagt, fortæller CEO Lone Bendorff og henviser til et stort – men ikke nærmere præciseret – projekt i netop Tyskland, der er sat på pause.

– Når et stort projekt nu ikke længere er på bordet, så er vi nødt til at skære til. Det er vi ærgerlige over, men vi forventer ikke, der kommer flere nedskæringer i år, siger Lone Bendorff til Børsen.

Hvor de opsagte medarbejdere har været ansat, fremgår ikke.

Fyringsrunden er ikke unik for C.F. Møller, der så sent som i december sagde farvel til andre ni ansatte

Overskuddet dykker

At netop Tyskland udpeges som årsag til de nye farvel kan sættes i forhold til, at topchef Lone Bendorff i januar ellers på netop Tyskland som et væsentligt marked og fortalte i den anledning, at der var mere end 30 ansatte. Det skete i forbindelse med, at Licitationen skrev om lukningen af selskabets kontor i England.

Fyringsrunden i Tyskland kommer frem i forbindelse med, at C.F. Møller Architects 2022-regnskab, som blev omtalt i spalterne tirsdag.

Her set det, at nettoomsætningen gik frem til 317 mio. kr. fra 299 mio. i 2021 - ifølge arkitektfirmaet primært på grund af et større brug af underrådgivere. Resultat før skat tog derimod et dyk til 3,8 mio. kr. efter skat fra 16,1 mio. kr. året før.

Kendt arkitekt skal have stoppet nedturen

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125