23948sdkhjf

- Jeg har ikke oplevet noget lignende i mine 20 år i branchen

Interessen for Nicolinehus på Aarhus Ø har været overvældende. Det skyldes det særlige fokus på byliv og livskvalitet, mener parterne bag 

På placeringen mellem Aarhus Lystbådehavn og byens havnebad ligger bolig- og erhvervsprojektet Nicolinehus som den sidste brik i udviklingen af Aarhus Ø’s første etape. 

Efter flere års arbejde er byggeriet nu færdigt, og det får parterne bag - Bricks og AART - til at reflektere over processen.

For da idéen til det markante byggeri startede, var det nemlig med en klar vision om at designe et byggeri, der skulle række ud over sit eget byggefelt, og som skulle bidrage til udviklingen af hele Aarhus Ø som bydel.

Og konklusionen er nu klar: Visionen er blevet mere end indfriet.

- Vores ambition om at bidrage til by- og boligkvaliteten på Aarhus Ø er blevet indfriet, og interessen for Nicolinehus har været overvældende. Jeg har ikke oplevet noget lignende i mine 20 år i branchen. Alle kvadratmeter var udlejet, og alle ejerlejligheder solgt, inden byggeriet stod færdigt, siger Martin Busk, som er direktør i ejendoms- og projektudviklingsselskabet Bricks, der står bag Nicolinehus, i en pressemeddelelse. 

Forskellige funktioner

Den store interesse i Nicolinehus bliver begrundet med projektets beliggenhed, arkitektur, kvalitetsmaterialer og samspillet med den omkringliggende by via de udadvendte funktioner.

Nicolinehus rummer en kombination af eje- og lejeboliger, kontorer, butikker, cafeer, restauranter, parkeringskælder, dagligvareforretning samt en stor markedshal i stueetagen med mere end 15 spisesteder. For at trække liv gennem området, er byggeriet opdelt i to af et nyt bystræde med bl.a. butikker og indgang til markedshallen.

- Udover at skabe byliv og bykvalitet i og omkring Nicolinehus, har det også været en klar ambition at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø for de mennesker, som bor i og omkring bygningen, siger Anders Strange, som er CCO og partner i AART, i meddelelsen.

Nicolinehus er udviklet med et langsigtet perspektiv i forhold til både social, økonomisk og miljømæssig værdiskabelse. Det 45.000 kvm. store byggeri er opført i røde teglsten, som er et materiale med en lang levetid, og som kan modstå de vind- og vejrforhold, som placeringen medfører.

Nicolinehus

Beliggenhed: Aarhus, Danmark
Bygherre: Bricks
Størrelse: 45.000 kvm
Status: Opført 2023
Arkitekt: AART
Landskabsarkitekt: Schønherr
Bygherrerådgiver: NIRAS
Ingeniør: Rambøll
Totalentreprenør: NCC Danmark

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115