23948sdkhjf

Har ballast fra fjernvarme - nu laver de kølecentral på supersygehus

Det er første gang, at Verdo Energy Systems leverer en kølecentral af den kalibe

Opbygningen af Region Syddanmarks nye universitetshospital i Odense er i fuld gang, og Verdo Energy Systems er en del af processen med en totalentreprise på bygninger, anlæg og kølemaskiner. 

Det skriver Verdo i en pressemeddelelse.

Det er første gang, at Verdo Energy Systems leverer en kølecentral af den kaliber, men Ulf Rytter Jensen, der er teknisk salgsleder hos Verdo Energy System, føler, at opgaven ligger lige til "højrebenet".

- Verdo Energy Systems har en stor ekspertise og en solid ballast fra fjernvarmeindustrien, som vi kan videreføre til dette projekt. Der ligger en klar plan for, hvad der er forventet af os og med et stærkt hold af specialister på de forskellige kompetenceområder, ser vi meget frem til at løse opgaven, forklarer han.

Kølecentralen på Nyt OUH

  • Køleydelse: 12MW ved +16/+10 °C vand, +32 °C udeluft
  • Kølemaskiner: GEA Grasso FX GC PP 2200 Duo
  • Drift med frikøling og lagring • Det naturlige kølemiddel Ammoniak
  • Tørkøler drift med Thermofin-enheder (Thermofin TDD.2-091-29-F-L-DE-BC-02 med epoxy coatede alu. finner)
  • Bygningsdesign som matcher helheden ved OUH

Verdo

- Samtidig giver det os mulighed for at se ind i en betragtelig udvidelse af vores position på markedet i Danmark, og vi håber på at kunne arbejde med flere lignende projekter i fremtiden.

Verdo udfører opgaven i samarbejde med Multi Køl og Energi og arkitekt- og ingeniørfirmaet Arkikon.

Fokus på forsyningssikkerhed

En høj forsyningssikkerhed er helt central for det nye hospitals virke, og derfor er der også ekstra stort fokus på at skabe en robust kølecentral på Odense Universitetshospital. For hvis der ingen køling er, går hospitalets aktiviteter i stå.

- Hvis uheldet er ude, og et strømnedbrud sker, kan kølecentralen fortsætte ufortrødent på en nødgenerator. Det sikrer en høj forsyningssikkerhed og betyder i sidste ende, at driften på det nye hospital ikke bliver påvirket af uhensigtsmæssige hændelser, fortæller Ulf Rytter Jensen.

Derudover bliver den nye kølecentral integreret med lagring og frikøling, som betyder, at udeluften bliver anvendt til køling. Det muliggør store energibesparelser for det nye Odense Universitetshospital, da antallet af kompressortimer vil være minimale på grund af det danske klima og de lave elpriser i nattetimerne.

Kølecentralen forventes at stå klar i sommeren 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109