23948sdkhjf

Byggefolk i høj kurs vil have mere i løn - nu!

Næstformand i Byggegruppen i 3F, Palle Bisgaard, er overrasket over, at hans medlemmer forleden vendte tommelfingeren nedad til overenskomstaftalerne for de næste to år. Der er ikke noget at sige til, at Palle Bisgaard er skuffet. Aftalen er nemlig på en lang række punkter ganske attraktiv for medlemmerne. Men selvom det er en god aftale på papiret, så er virkeligheden ude på byggepladserne en helt anden. Sat på spidsen, er der på byggepladserne ofte mere fokus på, hvor meget der ryger i lønningsposen end på barsel, graviditet og det der betegnes som et "løft i bunden" til udenlandsk arbejdskraft.

Palle Bisgaard erkender da også, at fagbevægelsen fremover står over for et problem, hvis man ikke kan få et ja til en overenskomst, der ligger på det niveau, som denne her gør.

Nu forestår en lang række lokale lønforhandlinger direkte mellem arbejdsgivere og arbejdstagere for at udmønte rammerne i overenskomstaftalen. Det kan godt gå hen og blive en giftig affære i byggeriet, hvor der vil være et massivt pres på lønnen og hvor arbejdsgiverne, for at fastholde de mest kvalificerede medarbejdere, skal til lommerne.

Trods nedgang i aktivitetsniveauet, er der nemlig stadig stor efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft. Især bygge- og projektledere og kalkulationsfolk er i meget høj kurs og deres lønkrav smitter naturligvis af på hele branchen.

Man må håbe, at arbejdsgivernes lommer er dybe nok og at bukserne kan holde.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093