23948sdkhjf

Dansk-tysk samarbejde skal lokke udenlandske penge til Femern-regionen

Et dansk-tysk erhvervssamarbejde skal markedsføre Femern-regionen over for udenlandske investorer

Danske og tyske erhvervsudviklingsselskaber går nu sammen i et fælles markedsføringsfremstød for Femern Bælt-regionen.

Målet er allerede nu at synliggøre de gunstige erhvervsmuligheder i regionen mellem metropolerne København/Malmø og Hamborg over for internationale investorer, oplyser Femern Belt Development i en meddelelse.

Direktør Stig Rømer Winther, Femern Belt Development, ser store perspektiver i samarbejdet med sine tyske partnere. Sammen står man stærkt i bestræbelserne på at skabe udvikling i Femern Bælt-regionen, når forskellige styrker lægges i samme kurv, mener han.

Erhvervsinitiativ

Bag initiativer står fra dansk side Erhvervshus Sjælland, Femern Belt Development samt Business Lolland-Falster.

Fra tysk side deltager erhvervsudviklingsselskaberne Entwicklungsgesellschaft Ostholstein mbH, Wirtschaftförderung Lübeck GmbH, Wirtschafts- und Aufbaugesellschaft Stormarn mbH, Wirtschaftsgesellschaft Lauenburg og Wirtschaftsentwicklung für den Kreis Segeberg – WKS mbH.

Initiativet er en del af det danske Femern Fyrtårn-projekt.

Femern Belt Development

- Fra dansk side kan vi bl.a. tilbyde masser af attraktive erhvervsarealer langs motorvejen, og på den tyske side er ikke mindst tilstedeværelsen af mange højteknologiske virksomheder af stor værdi for at skabe et attraktivt internationalt erhvervsmiljø hen over Femern Bælt, siger direktør Stig Rømer Winther i meddelelsen.

Potentiale for erhvervsudvikling

Også fra tysk side er der store forventninger til samarbejdet. Hansebelt Regionen på den tyske side vil ikke længere ende ved landegrænsen, og på begge sider af Femern Bælt kan der med fordel samarbejdes om fælles markedsføring for at tiltrække internationale virksomheder, lyder det fra Ulf Hahn, Wirtschafts- und Aufbaugesellschaft Stormarn mbH.

- Jeg er ikke i tvivl om, at der er potentiale for erhvervsudvikling langs aksen Hamborg-København/Malmø i Hansebelt Regionen og i den danske del af Femern Bælt Regionen, og at et intensiveret og tæt dansk-tysk samarbejde kan forløse dette potentiale, siger Ulf Hahn.

Det dansk-tyske samarbejde om fælles markedsføring af Femern Bælt Regionens erhvervsmuligheder er allerede i gang i form af en analyse af de aktuelle potentialer og barrierer for investering og etablering på henholdsvis den danske og tyske side af Femern Bælt.

Analysen skal danne grundlaget for det markedsførings-initiativ, der nu sættes i gang.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156