23948sdkhjf

Klimabevægelsen inviterer til sejlads ved Lynetteholm

Klimabevægelsen, der er modstander af Lynetteholm, inviterer til at se anlægsprojektet fra sejlsiden.

Klimabevægelsen, der har stævnet staten for anlæggelsen af Lynetteholm, inviterer interesserede på sejltur i området omkring anlægsprojektet.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Foreningen har lejet fartøjet M/S Bjørnsholm med plads til 150 deltagere, og under sejladsen vil Klimabevægelsens advokater fortælle om deres juridiske aktiviteter for at stoppe projektet, herunder foreningens stævning af staten. Retssagen er optaget i Østre landsret, og for nyligt har foreningen begæret opsættende virkning, for at forhindre en blokering af Kongedybet. 

Foreningen mener, det gavner at se projektet med egne øjne.

- Information er et nøgleord. Det er vores opfattelse, at borgere og beslutningstagere hurtigt bliver modstandere af projekt Lynetteholm, når de præsenteres for projektets mest basale informationer. Det skyldes i vores optik, at projektet ikke er funderet i ordentlige klima- og miljøundersøgelser. Det hjælper derfor også meget, at sejle ud og besigtige anlægsprojektet med egne øjne, siger sekretariatsleder Frederik Roland Sandby.

God opbakning

For et år siden foretog foreningen en mindre sejltur til Køge Bugt for at dokumentere dumpning af slam, og videomaterialet blev, ifølge Klimabevægelsen, benyttet af medier til at synliggøre problematikken ved dumpning af forurenet slam.

- Når man ser projektet med egne øjne, så bliver det endnu mere tydeligt, hvor vanvittigt det er. Derfor er vi meget begejstrede for, at næsten alle pladserne blev solgt umiddelbart efter vi gjorde dem tilgængelige. Det viser naturligvis en god opbakning til retssagen, og modstand til projekt Lynetteholm generelt, siger Andrea Fernande Rendtorff, som arbejder i Klimabevægelsen, og er arrangør på sejladsen.

Klimabevægelsens sejlads har afgang fra Nyhavn på søndag d. 16. april klokken 10:15. Man skal købe billet for at deltage.

Artiklen er en del af temaet Lynetteholm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14