23948sdkhjf

Det kræver fælles indsats at smelte station og by sammen

Lokalt engagement er vigtigt, når der skal skabes liv og aktivitet

I DSB har vi for nylig fået tildelt midler, der skal bruges til at give et visuelt løft til blandt andet 26 S-togsstationer. Stationerne på S-togsstrækningerne ligger ofte i forholdsvis nyere byområder, der ikke nødvendigvis har meget byliv omkring sig.

I DSB lægger vi vægt på at skabe åbne lyse stationer, der tager venligt imod vores kunder og gæster, og det er dét, midlerne skal bruges til. Desuden har vi fokus på at gøre stationerne mere trygge blandt andet ved at have kameraer sat op rundt omkring.

Når det kommer til at gøre noget ved arealerne omkring vores stationer, så har Helle Juul og Mads Angelsø fra firmaet Juul Frost Arkitekter helt ret i, at det kræver mere, som de skriver i deres debatindlæg fra 23. marts i Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Der er typisk flere ejere af områderne, som vi i DSB samarbejder med, når der skal ske ændringer i og omkring stationerne. Det er ofte Banedanmark og kommunerne, der er med i de projekter, der også kan have andre aktører med. Og der kan være forskellige ønsker til arealet og store forskelle i de midler, der måtte være til rådighed i projekterne.

Når det er sagt, så er vi helt enige i, at der bør være mere fokus på byudvikling omkring stationerne, der på mange måder kan være et naturligt knudepunkt i et lokalområde. Hvis der er mere liv og aktiviteter omkring stationerne, skaber det også mere tryghed.

Skal den udvikling ske, så kræver det, at kommuner og lokalsamfund deltager i arbejdet. For det er en fælles opgave for hele samfundet at skabe liv, det er ikke nok med lys og beplantning, der skal flere aktiviteter til.

Hvis vi bevæger os lidt rundt i landet, så har DSB mange ældre stationer, der ikke bliver brugt. På flere af de stationer er der skabt nyt liv, hvor lokale ildsjæle står for forskellige aktiviteter, der passer til lige netop den by gennem vores projekt Liv på Stationer.

Så vi har erfaringer med at samarbejde om at skabe liv, for det er ikke nok med investeringer til at ændre på de fysiske forhold, det er også nødvendigt med lokalt engagement for at få stationer og byliv til at hænge sammen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144