23948sdkhjf

Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs

Prisstigninger på materialer og tilbagehold fra en række bygherrer har ifølge kurator medvirket til Skibbild Entreprises konkurs

Flere faktorer har været med til at trække tæppet under vestjyske Skibbild Entreprise. 

- Som jeg hører det derude, er der to hovedårsager. Dels er de blevet ramt af prisstigninger på materialer, og dels er de blevet udsat for tilbagehold fra en række bygherrers side. Bygherrerne har gjort forskellige indsigelser, og der har de tilbageholdt ret betydelige midler, siger kurator Torben Korsager fra Advokatfirmaet Interlex til Herning Folkeblad

Han oplyser videre, at det var Vildbjerg-entreprenøren selv, der begærede konkurs.

Konkursbegæring blev indgivet torsdag i sidste uge. Dagen efter afsagde Retten i Herning konkursdekret, mens medarbejderne mandag fik besked om konkursen. 

Torben Korsager oplyser, at han endnu ikke har det komplette overblik over den økonomiske situation, men at man lige nu er i gang med at sikre virksomhedens aktiver:

- Vi håndterer også de igangværende entrepriser, som skal færdiggøres. Vi medvirker til, at de i videst muligt omfang kan blive færdiggjort, lyder det fra advokaten.

Fagforening er overrasket

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad har Dan Jeppesen, formand for byggegruppen i 3F Midtjylland, også oplyst, at det ikke er en enkelt sag, der har ført til konkursen. Og at man her er overrasket over konkursen.

Fagforeningen har haft samlet cirka 50 timelønnede og akkord-medarbejdere hos Skibbild Entreprise til informationsmøde - herunder ni lærlinge, der altså nu står uden læreplads.

Byggegruppeformanden har videre også fortalt, at der arbejdes på at færdiggøre "et par enkelte projekter", og at "en håndfuld" af entreprenørens medarbejdere således fortsætter i selskabet "lidt endnu". 

Boet stiller i de tilfælde garanti for, at medarbejderne her får løn for det arbejde.

Ifølge Dan Jeppesen er det "meget normalt" at gøre sådan, da boet på den måde kan hente penge ind på de projekter.

Der skulle være tale om et eller to projekter i Horsens - og et yderligere, han ikke kender nærmere.

Licitationen forsøger at få yderligere kommentarer fra kurator og at få fat i selskabets adm. direktør Kenneth Lodahl. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109