23948sdkhjf

Et SIM-kort er ikke længere blot et SIM-kort

Indkøb og anvendelse af SIM-kort var for ikke så mange år siden en relativt ukompliceret størrelse, men i dag er der så mange sikkerhedstrusler og krav, at det gælder om at have en erfaren udbyder med på råd.

Det hele var lidt enklere før i tiden. Et SIM-kort skulle blot have tilstrækkeligt med data til en fornuftig pris, og så var man kørende – uanset om kortet skulle bruges til en telefon eller var placeret på en måler i et industrielt anlæg. Sådan er det ikke længere, forklarer Steen Lenzing, der er CEO i Wireless Logic Nordic, der er Danmarks største uafhængige leverandør af SIM-kort og services til M2M & IoT-branchen:

“Især for vores kunder med kritisk infrastruktur er der mange hensyn at tage. De skal vide, at vi som leverandør er ISO-certificeret og vil leve op til alle krav i NIS2. Vi skal bl.a. dokumentere, at vi er geografisk redundant og er sikret mod cyberangreb.”

Er du klar til NIS2?

NIS2 er det nye Net- og Informationssikkerhedsdirektiv, der skal bidrage til at styrke cyber- og informationssikkerheden på tværs af EU's medlemslande. Direktivet er en opdatering af det oprindelige NIS direktiv, som blev indført i 2016, og er udviklet som en respons på den stigende trussel mod europæiske informationssystemer og -netværk. Direktivet betyder, at en række sektorer i medlemslandene fra oktober 2024 vil blive underlagt skærpede krav til deres håndtering af cyber- og informationssikkerhed. Det forrige NIS-direktiv berørte knap 150 virksomheder, mens det nye NIS2 berører mindst 1.500.

“Vi har rigtig mange kunder inden for forsyningsindustrien, og her er NIS2 helt afgørende og de kommer til at stille krav til underleverandører i forhold til NIS2, selvom vi ikke er omfattet. Det forventes at de danske myndigheder kommer med yderligere skærpende krav, gældende for de danske virksomheder. Hvilket gør at man som kunde skal vende alt 360 grader, inden man vælger en leverandør” siger Steen Lenzing.

Kend dine behov

Virksomheder i energi- og forsyningssektoren er helt afhængige af hurtig, dedikeret support, når kommunikationen fejler. Det er både dyrt og tidskrævende at sende teknikere ud til eksempelvis vindmøller eller pumpebrønde, der oplever problemer.

Wireless Logic Nordic har opereret på området siden 2006 og har et indgående kendskab til, hvad mobilnetværket kan – og ikke kan. Alle løsninger skræddersys til den enkelte kunde, og centralt står den egenudviklede M2M online administrationsplatform, hvor kunderne selv kan administrere deres SIM-kort, samt online overvåge kortenes forbrug, netværksstatus og meget andet.

“Det vigtigste er at tale med kunderne og afklare deres behov – hvad skal de helt konkret bruge løsningen til? Ofte handler det om at skabe flere løsninger i én løsning,” siger Steen Lenzing.

FAKTA: Wireless Logic Nordic

Wireless Logic Nordic blev stiftet som SimService A/S i 2006, men har siden 2015 været en del af Wireless Logic koncernen – Europas største uafhængige leverandør af simkort og services til M2M & IoT-branchen.

Se mere på www.wirelesslogic.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094