23948sdkhjf

Velux-ejer føjer milliarder til toppen, mens bundlinjen skrumper

Trods vokseværk skrumpede Velux-ejers overskud i 2022 på grund af tab på de finansielle markeder

Der er fortsat fuld knald på vokseværket hos VKR Holding, der ejer Velux, som er bedst kendt for sine ovenlysvinduer, og Dovista, der laver facadevinduer og -døre.

Både Velux og Dovista oplevede i 2022 vækst i milliardklassen, viser årsregnskabet for holdingselskabet VKR Holding.

Efter flere år med rekordoverskud på rekordoverskud stoppede rekordfesten på bundlinjen dog sidste år.

Det skyldes særligt, at stemningen på de finansielle markeder vendte fra 2021 til 2022. Hvor VKR Holdings bundlinje i 2021 fik 2,4 milliarder kroner i plus ud af sine investeringer, blev det i 2022 til et tab på 2,1 milliarder kroner.

Det betyder også, at hvor VKR Holding havde et overskud på fem milliarder kroner i 2021, krymper overskuddet til 1,5 milliarder kroner i 2022.

For Velux, der er storebror, voksede omsætningen fra 19,5 milliarder kroner i 2021 til over 22 milliarder kroner i 2022. Lillebror Dovista voksede fra 6,3 milliarder kroner til 9,6 milliarder kroner.

Det er dog begrænset, hvor meget af væksten der drypper ned på bundlinjen til VKR Holdings overskud. Overskuddet på selve driften isoleret for finansielle poster steg fra 4,1 milliarder kroner til 4,3 milliarder kroner.

Topchef i VKR Holding Mads Kann-Rasmussen hæfter sig i forbindelse med regnskabet ved, at 2022 i høj grad har præget af dårlige forhold for selskaber, der i høj grad er afhængige af, hvor stor aktivitet der er i byggeriet.

- 2022 var et turbulent år præget af den tragiske krig i Ukraine, energikrise og høj inflation, der påvirkede både forbrugere og virksomheder, siger han i forbindelse med regnskabet.

- Det har naturligvis lagt en dæmper på forbrugertilliden, og som resultat har vi set en opbremsning i både nybyggeri og renoveringsprojekter.

- At vi formår at forbedre både toplinjen og driftsresultatet selv i svære tider som disse, er for mig et vidnesbyrd om, at vi har en solid og fremtidssikret forretningsmodel.

/ritzau/

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125