23948sdkhjf

Nu bygges der rammer om livskvalitet for 86 millioner

Fredericia bliver hjemsted for et nyt autismecenter, der bliver får 3.000 nye kvm nye 

Stigende efterspørgsel efter ekspertise gør det nødvendigt at bygge et helt nyt center til borgere med autisme i Region Syddanmark, der har brug for særligt tilrettelagte rammer.

Det får de nu. 

Region Syddanmark har netop taget første spadestik til et nyt autismecenter på Nymarksvej i Fredericia.

Det nye autismecenter er budgetteret til 86 mio. kr., og det opføres på en 11.000 kvm grund på kanten af et stort naturområde med offentlige stier. Der bygges i alt cirka 3.000 kvm, der kan guldcertificeres efter DGNB-kriterierne.

Dansk Boligbyg står for byggeriet, en opgave entreprenøren vandt i sensommeren 2022. Med på projektet er Ginneruparkitekter i Horsens og Niras i Aarhus.

- Socialområdet og herunder autismeområdet i dag er noget helt andet, end det var for bare 20 år siden. Udviklingen går stærkt, og det er afgørende, at vi har rammer, som fungerer både nu og i fremtiden, udtaler fungerende regionsrådsformand Bo Libergren (V). 

Med det nye byggeri bliver antallet af botilbudspladser i regionen øget med 21. Syv af boligerne indrettes til borgere, som forventes at bo på centeret i en kortere periode, og de resterende 14 boliger er tiltænkt borgere med særlige behov, som har brug for varig støtte.

Byggeriet kommer også til at rumme et beskæftigelseshus med dagtilbud for centerets beboere. Derudover bliver der lokaler til Autismecenter Syddanmarks administration samt til konsulentfunktion og kursusaktivitet. Disse funktioner flytter fra deres nuværende placering i Middelfart, hvor lokalerne er blevet for små og utidssvarende.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14