23948sdkhjf

Trods Danmarks største byggeplads: Ledighed stiger lokalt

Selv med store infrastrukturprojekter som Femern-forbindelsen, stiger ledigheden i lokalområdet.

Trods Danmarkshistoriens største infrastrukturprojekt i nabolaget, steg ledigheden i Guldborgsund kommune mere end landsgennemsnittet mellem december 2021 og 2022.

Det skriver Folketidende.

Stigning i ledigheden er på 5,9 procent, hvor landsgennemsnittet for samme periode var på 4,2 procent.

Lokale politikere er bekymrede, for netop med Femern-forbindelsen havde man ikke forventet ledighed som et problem for området, siger forklarer formand for beskæftigelses- og erhvervsudvalget i kommunen, René Christensen.

- Vi har altid sagt, at ledighed ikke bliver et problem på Lolland og Falster, fordi vi har Femern-projektet. Og nu ser vi alligevel den her udvikling, siger René Christensen (DF) til avisen.

Ifølge Folketidende findes der ikke et entydigt svar på, hvorfor ledigheden stiger. Det er dog primært mennesker, som har været i arbejde, der bliver påvirket.

Per Bech Grønning fra Femern Agency, der Lolland Kommunes rekrutteringsbureau, oplever, at en del af de ledige i både Guldborgsund og Lolland er uddannet murere og tømrere.

Dette er uddannelser, der ikke er brug for ved et tunnelbyggeri i Rødbyhavn. Her er det i stedet struktører, der er i høj kurs.

- Vil de have en større jobsikkerhed, kan de med fordel gå efter at blive struktører. Det er det, der i gamle dage hed jord- og betonarbejdere, og der har vi lige nu 18 lærlinge ansat på pladsen, forklarer han til Folketidende.Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234