23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Colas udlægger klimavenlig asfalt på Skovvejen i Vestsjælland

Ved kørsel på klimavenlig asfalt med lav rullemodstand kan du se frem til at køre længere på literen. Natten til onsdag blev den klimavenlige asfalt udlagt på en 1,5 km lang strækning på Skovvejen i Vestsjælland.

Klimaasfaltens specielle sammensætning gør, at rullemodstanden mellem bilens dæk og vej reduceres. Det betyder, at bilernes brændstofforbrug nedsættes ved kørsel på asfalt med lav rullemodstand, og at der dermed udledes mindre CO2 til omgivelserne.

Projektet i Vestsjælland er udført for Vejdirektoratet som et demonstrationsprojekt.

KLIMAVENLIG VED MED POSITIVE "SIDEEFFEKTER"

Vejdirektoratets ambition har været at udvikle et produkt, der kan bidrage til at reducere udledningen af drivhusgasser. Samtidig ønsker Vejdirektoratet, at produktets levetid svarer til de asfalttyper Vejdirektoratet bruger i dag.

-Asfalten er sammensat af gode materialer både hvad angår filler, sten og bitumen. Og det giver produktet en rigtig god forventet holdbarhed, forklarer laboratoriechef Martin Korsgaard fra Colas og tilføjer: -En vigtig ”sideeffekt” er, at det også har en støjreducerende effekt, som betyder meget for de mennesker, der bor tæt på vejen.

Læs mere 

Colas Danmark A/S
Fabriksparken 40
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10246415
P nummer: 1002889149

Kontaktperson

Lisbeth Volf
Kommunikationschef
lkv@colas.dk

Send til en kollega

0.094