23948sdkhjf

Økonomisk kvartalsoversigt 1. kvartal 2018 fra Danske Byggecentre nu udkommet

| Medlemsnyhed | Indrykket af Danske Byggecentre

Økonomisk kvartalsoversigt 1. kvartal 2018 er udkommet med en aktuel oversigt over dansk økonomi og byggecentrenes omsætning.

Økonomisk kvartalsoversigt fra Danske Byggecentre giver et kort og koncentreret overblik over den aktuelle tilstand i dansk økonomi, i byggeriet og i byggecentrenes omsætning. Danske Byggecentre benytter også kvartalsoversigten til at komme med politiske anbefalinger. Læs den her.

Dansk økonomi nu i højkonjunktur

Det går godt i dansk økonomi, så godt, at Økonomi- og Indenrigsministeriet i deres rapport ”Økonomisk Redegørelse maj 2018” skriver, at Danmark nu er inde i en højkonjunktur. Dansk BNP og beskæftigelse er således fortsat steget ind i 1. kvartal 2018. Dette har afspejlet sig i en betydelig jobskabelse i stort set hele landet.

Brug for mere fokus på energirenovering

Hos Danske Byggecentre er vi skuffede over at regeringen i deres energiudspil ikke har fokus på energibesparelser i bygninger. Det virker uambitiøst at regeringen ikke vælger at medregne energibesparelser, som et middel for at nå sine egne mål i energiudspillet.

Skuffelse over manglende statsfinansiering af VHGB

Den nye Miljø- og fødevareminister Jacob Ellemann-Jensen har meldt ud, at han ikke har tænkt sig at fortsætte finansieringen af Videncenter for Håndtering og Genbrug af Byggeaffald (VHGB). Hos Danske Byggecentre er vi kede af den udmelding da videncentret er en utrolig vigtig allieret til byggeriet for, at vi sammen bl.a. kan nedbringe den affaldsproduktion, som byggeriet står for.

Vigtigt med reformer og politiske tiltag der sikrer et større arbejdsudbud

Hos Danske Byggecentre er vi positive overfor regeringens politik, når det kommer til reformer og politiske tiltag der skal sikre, at flere står til rådighed for arbejdsmarkedet. Der er brug for arbejdskraft i Danmark for at vi kan forlænge opsvinget så længe som muligt, og derfor er det positivt at regeringen med bl.a. tilbagetrækningsreformer sikrer at flere står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Danske Byggecentre

Egebækvej 98
2850 Nærum
Danmark
Danske Byggecentre

Send til en kollega

0.109