23948sdkhjf

N.H. Hansen & Søn A/S indfører droner til kvalitetssikring

| Medlemsnyhed | Indrykket af N. H. Hansen & Søn A/S

En dronefører med en drone bliver fremover et almindeligt syn, når der skal dokumenteres og registreres bygningsdele på NHHs byggepladser.

 N.H. Hansen & Søn A/S indfører droner til kvalitetssikring

En dronefører med en drone bliver fremover et almindeligt syn, når der skal dokumenteres og registreres bygningsdele på NHHs byggepladser.

I første omgang tages dronen i brug på Stævnen i Helsingør, hvor NHH inden længe går i gang med at renovere 150 boliger.

På sigt er det tanken, at NHHs entreprise og projektafdeling skal benytte droner til alle opgaver med vejsyn og registrering af eksisterende bygningsdele, da det er langt mere effektivt end de eksisterende metoder.

 ”Dronen er mere præcis, hurtigere, langt billigere og sikrer en bedre dokumentation. Et projekt som Stævnen kan hurtigt tage en uges tid for en mand, der skal rundt på jorden med sit kamera og bagefter

 bruge tid på at smide det ind på computeren. Med en drone kan det gøres på en dag,” siger Entreprisechef Esben Hansen.

 Det er første gang, NHH gør brug af droner, men ifølge Esben Hansen er det langt fra den sidste.

 ”Det er noget, vi vil gøre fremover på alle sager, hvor vi har vejsyn og krav om registrering af eksisterende bygningsdele.”

 Dronen og droneføreren, der har til opgave at dokumentere Stævnen, er lejet ude i byen. ”Det kunne være spændende at have det inhouse, men det kræver, at droneføreren har et flycertifikat , så man ved, hvordan man skal agere, når man flyver i bebyggede områder,” siger Esben Hansen.

 Indførelsen af droner er et led i NHHs overordnede strategi om at være digital frontløber i entreprenørbranchen, en strategi som i december gav virksomheden en førsteplads i kategorien turnaround ved EY Entrepreneur of the Year i Forum.

 Registreringen af bygningsdele sker for at dokumentere eventuelle skader under byggeprocessen, fx facader, belægninger og knækkede træer eller buske.

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
N. H. Hansen & Søn A/S

Charlottenlundvej 4-6
2900 Hellerup
Danmark
N. H. Hansen & Søn A/S

Billeder & videoer

web-maiken_kestner-4S3A1234web-maiken_kestner-4S3A1259

Send til en kollega

0.114