Skjøde opfører ny værelsesfløj på Hotel Nyborg Strand
Hotel Nyborg Strand udvider med den nye værelsesfløj "Haven" – en treetagers tilbygning med 93 værelser og tilhørende serviceområder. Skjøde står som totalentreprenør og realiserer byggeriet med fokus på høj materialekvalitet og ansvarlighed.
Hotel Nyborg Strand har i længere tid arbejdet på en større udvidelse, og i tæt samarbejde med totalentreprenøren Skjøde og rådgivere er planerne nu blevet konkretiseret og klar til at blive realiseret. Udvidelsen omfatter den nye hotelfløj "Haven" – en treetagers bygning med 93 værelser samt tilhørende serviceområder. Fløjen supplerer de eksisterende værelser og vil primært blive brugt til møder og konferencer. "Haven" tilknyttes det øvrige hotelbyggeri via en 4,5 meter høj gangbro.
Hvorfor Skjøde?
I udvælgelsen af totalentreprenør faldt valget på H. Skjøde Knudsen, der også står bag den nye reception samt det kommende loungeområde:
”For os har det ikke været afgørende at vælge det billigste tilbud. Når vi har valgt Skjøde, handler det om, at vi har haft et fantastisk samarbejde indtil videre. De er virkelig skarpe og ekstremt organiserede, hvilket gør dem til en værdifuld sparringspartner” fortæller direktør for Hotel Nyborg Strand Jan G. Larsen.
Tidlig involvering i gennemsigtigt samarbejde
Som ’rådgivende’ totalentreprenør på projektet har en af Skjødes hidtil vigtigste opgaver været at hjælpe med at specificere projektet og afklare bygherres forventninger. Allan Nielsen, administrerende direktør i Skjøde, uddyber:
”Vi er blevet involveret tidligt i dette projekt, hvilket har givet os muligheden for at bidrage med vores erfaringer, ekspertise og rådgivning fra start. På den måde har vi tidligt fået forventningsafstemt på alle sider af bordet, hvilket giver det helt rigtige fundament at bygge videre på”
Samarbejdet mellem Skjøde og Hotel Nyborg Strand er karakteriseret ved et ”åben-bog samarbejde”, hvor parterne er helt transparente i forhold til økonomi:
”Vi føler os hørt og rådgivet frem imod de gode løsninger. Åben-bog modellen har skabt et tillidsrum, som gør, at vi har et mere gennemsigtigt grundlag og en større indsigt. Samtidig har det givet os en helt anden tryghed omkring dét at være i bygherrerollen. Vi kan i højere grad være med til påvirke, når vi har et gennemsigtigt grundlag” uddyber Jan G. Larsen
I Skjøde er fordelene ved denne samarbejdsmodel også tydelige:
”Gennem et åben-bog samarbejde udviser vi en gensidig tillid og åbenhed over for hinanden, der skaber et fælles forståelsesgrundlag, som vi kan skabe det bedst mulige projekt ud fra. Samarbejdet påhviler, at vi har konkurrenceudsat rådgivnings- og udførselsdelen, som bidrager positivt til den samlede projektøkonomi” tilføjer Allan Nielsen.
Fra analyse til beslutninger
Allerede tidligt i projektfasen fastlagde bygherren klare forventninger til byggeriet med fokus på bæredygtighed, komfort og holdbarhed. Hotel Nyborg Strand ønsker ikke blot en funktionel udvidelse, men et byggeri der fremmer ansvarlig drift og et bæredygtigt arbejdsliv. Dette sikres gennem nøje udvalgte materialer, der minimerer miljøpåvirkningen og forbedrer indeklimaet. Baggrunden for disse valg tager udgangspunkt i en HOTSPOT-analyse, som er leveret af Skjøde:
”Med det omfattende fokus vi har på bæredygtighed, blev det hurtigt tydeligt for os, at en HOTSPOT-analyse var det eneste rigtige. Det har givet os en værdifuld viden om materialer, bæredygtighed og økonomi i en kombination, som tydeliggør de afvejninger, vi har foretaget os. Ganske enkelt er det et effektivt beslutningsværktøj, som jeg vil anbefale, at alle bygherrer arbejder med” forklarer Jan G. Larsen
En HOTSPOT analyse identificerer gennem LCA’er (Life Cycle Assessments) de mest miljøbelastende elementer i et byggeprojekt. Hotel Nyborg Strand har anvendt analysen til at træffe velinformerede beslutninger med fokus på at minimere klimabelastningen – dog uden at gå på kompromis med funktionalitet og komfortkrav som lyd og akustik:
”På baggrund af analysen har vi taget en række valg- og fravalg. Et eksempel er, at vi har skiftet facadeophæng fra aluminium til træ, som har haft en positiv indvirkning på CO2-udledningen. Derudover kunne vi spare udledning ved at skifte fra gulvtæppe til trægulv, men dette ville have en negativ påvirkning på lydforholdende, så det har vi fravalgt. Effektiv lyd- og støjisolering er nødvendig for at skabe et behageligt miljø for både gæster og medarbejdere, så dér kan vi ikke gå på kompromis” tilføjer Jan G. Larsen
Flere hotelbyggerier i pipeline
Hotel Nyborg Strand er ikke det eneste hotelbyggeri, Skjøde er involveret i. Foruden flere hotelbyggerier i pipelinen, tages der i sommeren 2025 første spadestik til B+B Hotels i Kolding, som Skjøde for nyligt vandt totalentreprisen på - et omfattende byggeri på 3.299 kvadratmeter, fordelt på fem etager, og 107 værelser.
Byggeriet på Hotel Nyborg Strand forventes at gå i gang i midten af 2025 og står efter planen til at blive afleveret i begyndelsen af 2027. Projektet udfoldes i samarbejde med Archidea Arkitekter A/S og OBH Rådgivende ingeniører.