23948sdkhjf

KSB SuPremE motor opfylder kravene til IE5

| Medlemsnyhed | Indrykket af Grønbech & Sønner A/S

SuPremE synkronmotoren fremstilles af pumpeproducenten KSB med hovedsæde i Frankenthal og har siden januar 2017 været IE5 klassificeret.

Reducerer effekttab med 20 %
Motoren opfylder IE5-kravene i henhold til IEC/TS 60034-30-2, som er den højeste virkningsgradsklasse for elmotorer med variabelt omløbstal; i forhold til IE4 er motorens effekttab reduceret med yderligere 20%.

KSB SuPremE motorer med et omløbstal på 3000 rpm fås nu som IE5 op til 18,5 kW. Motorerne for 1500 rpm opfylder i vid udstrækning IE5 op til 15 kW. I løbet af 2017 vil alle typer og størrelser i SuPremE serien være IE5 klassificeret.

For at få det optimale udbytte af denne maksimale motorvirkningsgrad er det helt afgørende, at hele det hydrauliske system, som pumpen indgår i, ligeledes optimeres og at pumpens omløbstal afpasses præcist til det aktuelle behov.

Den såkaldte synkrone reluktansmotor er baseret på en teknologi, som kan opfylde alle fremtidige krav, der stilles til pumpemotorens virkningsgrad.

Denne motor, som i øvrigt blev introduceret på Hannovermessen i 2009, er fremstillet uden rotorstave, idet magnetfeltet styres af specielle rotorlaminater.

Fremstilles uden magnetiske komponenter
Til forskel fra konventionelle synkronmotorer er denne type fremstillet helt uden magnetiske komponenter og materialer som f.eks. sjældne mineraler (rare earths), der klassificeres som kritiske råmaterialer på grund af den omfattende miljøbelastning der, hvor de udvindes. 

Hvis du vil vide hvad KSB' eksperter siger om den nye motor, så klik her og du kan læse mere på KSB' hjemmeside her

Du kan se om centrifugalpumper her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Grønbech & Sønner A/S

Scandiagade 25
2450 København SV
Danmark
Grønbech & Sønner A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109