23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hansgrohe: Alle nye produktemballager bliver plastikfri

Hansgrohe Group skifter inden udgangen af 2025 alle nye produktemballager (1) på de tyske fabrikker til pap og papir. Fremover bliver der kun brugt papæsker og papirdele, der efterfølgende kan genbruges 100 %.

Vejen til „100 % plastikfrit”

Ansvaret for skiftet fra plastik til papir ligger hos Hansgrohe-teamet Green Company, der koncentrerer sig om firmaets innovative bæredygtighedsstrategi. Projektleder Torsten Mayer siger: ”Vi vil gerne implementere den bæredygtige treenighed ’Reduce, Reuse & Recycle’ i vores emballager. Samtidig er det noget, flere og flere af vores kunder direkte efterspørger.” Med ændringen kommer Hansgrohe årligt til at spare ca. 312 tons plastikemballage på de tyske fabrikker. Det handler primært om fyldet i æskerne, som beskytter armaturerne og bruserne mod ridser, slag og transportskader. I stedet for poser, bobleplast, følgeseddellommer og plastikstrips har firmaet valg erstatningsprodukter af pap eller papir.

”Vi arbejder lige nu på at komme op på 100 % pap-/papiremballage. Vi mangler stadig et par procent, før vi er helt i mål,” siger Mayer. ”Vi har fundet alternativer af papir til emballering af stort set alle vores produkttyper, men det er endnu ikke rullet helt ud i produktionsprocessen. Og så er der i øjeblikket stadig enkelte uundværlige plastdele i nogle emballager, som på grund af deres egenskaber ikke kan erstattes af papir – men i stedet af genbrugsplast.”

Hvorfor papir i stedet for plastik?

Papir egner sig fremragende til genbrug, da papirfibre kan genbruges flere gange (2), og europæerne er gode til at sende pap og papir til genbrug (3). Omvendt fungerer genbrugsprocesserne for plastikaffald endnu ikke optimalt i Europa, og store dele af affaldet bliver ikke genbrugt. I stedet sendes det til tredjelande med uklare fremtidsudsigter. Ærgerlige historier om plastikaffald, der ulovligt dumpes i havene, er flere gange kommet frem i offentligheden (4).

Hansgrohe dedikerer sig til mindre plast i verden

Hansgrohe har i flere år sponseret den svømmende professor Andreas Fath. Kemikeren har sat sig som mål at gøre offentligheden opmærksom på de store mængder mikroplast, der flyder fra de tyske floder ud i verdenshavene og endda helt til Arktis. Fath har allerede svømmet gennem Rhinen og Donau, og i år kaster han sig ud i et nyt projekt: I sommeren 2024 svømmer han gennem Elben fra dens udspring til Nordsøen. Han ledsages af studerende fra sit fakultet, en lang række vandprøver – og selvfølgelig af Hansgrohe.

(1) På grund af eksisterende lagerbestande hos grossister og installatører kan der i 2026 stadig være produktemballager med plastikelementer i omløb.

(2) Kilde

(3) Kilde

(4) Kilde

Hansgrohe A/S
Jegstrupvej 6
8361 Hasselager
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10440033
P nummer: 1000077584

Kontaktperson

HM
Hansgrohe Marketing
marketing@hansgrohe.dk

Send til en kollega

0.078