23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Byggetakt med CLT

Det imponerer stadig en konservativ men selvfølgelig omstillingsparat byggesektor, hvor hurtigt et byggeri i CLT kan være rejst.

- Det er en af de af de helt store fordele ved at bygge med CLT. Byggeprocessen skrider simpelthen ualmindeligt hurtigt frem. Vores CLT-elementer har en tolerance på 1-2 millimeter og er skåret så præcist, som betyder at montagen i hvert projekt sker hurtigt og effektivt, siger Per Thomas Dahl, direktør i CLT Denmark.

En tør byggeproces

Det har vist sig, at det danske klima med meget regn og generel høj fugtighed ikke er noget problem for det massive træ, som holder en stort set konstant fugtighed på 12 procent. Men ofte vælger man ved større byggerier at lave inddækning til fordel for hele byggeprocessen. For CLT Denmark er timing i leveringen af CLT også en vigtig pointe for en god og tør byggeproces.

- En tør byggeproces er lig med en hurtigere byggeproces. Ved brug af for eksempel betonelementer, vil der gå en del tid med udtørring og armering efter støbning. Denne tid spares ved at bygge med CLT.

CLT har også den fordel, at elementerne er væsentligt lettere end andre byggematerialer. Det betyder, at vi kan levere større elementer, der behøver færre løft med mindre kraner. Dette betyder, at omkostningen vil blive reduceret, pointerer Per Thomas Dahl.

CLT Denmark A/S
Meterbuen 3
2740 Skovlunde
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40845577
P nummer: 1025112357

Kontaktperson

ANDREAS JUUL LARSEN
Projekteringschef,
+45 2868 2425 ajl@clt-denmark.dk

Send til en kollega

0.063