23948sdkhjf
Del siden
Annonce

AO tager sin egen medicin: Første EPD på vej

I AO vil vi feje for egen dør først og levere en EPD, som kan give kunderne værdi og bidrage til at vi nedbringer vores CO2-udledning. Det er en målsætning i AO’s grønne omstilling.

Mange bygherrerådgivere skriver i øjeblikket til håndværkere over hele landet: “Send os lige jeres EPD”, selvom de ved, at der kun er EPD'er for få varer.

En EPD er en miljøvaredeklaration, der viser hvor meget CO2 der er udledt ved at producere og bruge varen.

I AO har man arbejdet på at få flere producenter til at lave EPD’er. Det har AO blandt andet gjort gennem forhandlinger med producenterne, webinarer og ved at fremme produkter, som har en EPD.

Men hvad kunderne ikke altid oplever direkte, er, at AO i Horsens har AO VAGA Teknik, som producerer bl.a. plastbrønde, fittings, manifold og specialformstykker til vandforsyning og spildevandsanlæg, der leveres til hele Norden.

AO har nu valgt at tage sin egen medicin og udvikle EPD’er, som vil gælde alle AO VAGA Tekniks produkter. EPD’en bliver udviklet i samarbejde med Hein Consulting og Teknologisk Instituts EPD Danmark.

”I AO vil vi feje for egen dør først og levere en EPD, som kan give kunderne værdi og bidrage til at nedbringe vores CO2-udledning. Det er en målsætning i AO’s grønne omstilling. Vi vil være hverdagens grønne partner for vores kunder, og derfor er det vigtigt, at vi selv går forrest ved at lave klimaberegninger for de produkter, vi selv producerer. Vi håber, at det kan få hele branchen til at følge eksemplet, så vi får EPD’er på langt flere varer”, udtaler Frank Frandsen, som er sektionschef for AO VAGA.

AO forventer, at EPD’erne er på plads i 2024, og at det kan åbne for endnu flere køb af AO VAGA Tekniks produkter fra vand- og forsyningsselskaber, der vægter klima højt.

 

Fakta: Hvad er en EPD?

En EPD eller miljøvaredeklaration, er en rapport, der beskriver et byggemateriales miljøpåvirkning. Den fastlægger CO2-udledningen for en given vare i hele dens livscyklus - lige fra de første råmaterialer til produktion, transport, brug og bortskaffelse.

Brødrene A. & O. Johansen A/S
Rørvang 3
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK58210617
P nummer: 1003124014

Kontaktperson

AW
Andreas Weidinger
Chef for Klima & Bæredygtighed
awe@ao.dk

Send til en kollega

0.063