23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fra gammeldags plejehjem til skræddersyet botilbud

EKJ hjælper Byggeri København og Socialforvaltningen i Københavns Kommune med at renovere, ombygge og udvide et plejehjem fra 60’erne, så det kan genopstå som et moderne botilbud for sindslidende.

Det er ikke uden udfordringer, når et byggeri fra 60’erne skal renoveres og tilpasses nye funktioner. Til gengæld er resultatet en bedre og mere bæredygtig løsning. Det fortæller Troels Ortega Harry, der er EKJ’s projektleder på at renovere og udvide Solterrasserne i Valby.

Den karakteristiske røde murstensbygning med de skrånende terrasser har i mange år været brugt som plejehjem, men efter en grundig screening af bygningens potentialer besluttede Byggeri København at renovere og udbygge  bygningen for at skabe plads til et specialiseret botilbud for sindslidende. Det betyder bl.a., at man slår de små boligenheder sammen til toværelseslejligheder med køkken, bad og en robust indretning.

”Bygningen er jo fra en tid, hvor der var langt færre krav til vores boliger. Indeklimaet skal bl.a. have et stort løft, og her bliver vi udfordret af, at bygningen skråner, og etagerne dermed ligger forskudt i forhold til hinanden. Derfor kan vi ikke bare integrere et klassisk ventilationssystem, men skal have specialbygget en skrånende ventilationsskakt, der passer hele vejen ned igennem bygningen,” fortæller Troels Ortega Harry.

Læs mere om projektet her.

Læs mere om at arbejde i EKJ her

EKJ Rådgivende Ingeniører AS
Blegdamsvej 58
2100 København Ø
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK83175419
P nummer: 1002664775

Kontaktperson

SJ
Susanne Junge
Presse- og kommunikationsrådgiver
+45 21679960 suj@ekj.dk

Send til en kollega

0.063