23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Åh, abe, du får snart et nyt anlæg funderet på skruefundament

Nu hvor arbejdet med funderingen af det nye anlæg til chimpanserne i ZOO København er veloverstået, får man da lyst til at synge en rigtig abesang!

Der var engang en abe
Den boede i en zoo
Og den kunne meget snart
Svinge sig fra gren til gren
Og ta’ bananer
På et udeareal, bum, rendte rundt og laved’ sjov! 🐒

I efteråret 2024 kan det dyreglade folk se chimpanserne klatre rundt i den friske luft i et anlæg, der som bekendt er blevet gjort muligt grundet et bidrag fra en anonym sponsor.  

På kun 8 friske forårsdage har BAYO.S’ montørhold været på arbejde med boreriggen foran abejunglen. De har monteret hele 90 skruefundamenter i 2,0 til 3,5 meters dybde i havens jord, som består af sand og moræneler.

Det har været en super spændende opgave at udføre på trods af udfordringer med bl.a. strømkabler og vandledninger, som var i stort set alle udgravninger, hvori der skulle monteres skruefundamenter. Ligeledes foretog vi en meget forsigtig installering af skruefundamenterne omkring det store egetræ, hvor vi håndgravede inspektionshuller, så vi var sikre på at kunne installere skruerne omkring træet uden at ramme rodnettet. Det ville være fatalt i forhold til træets overlevelse.” fortæller Jacob Tvede, projektchef hos BAYO.S, og fortsætter:

Selve opgaven var anderledes i den forstand, at vi var omgivet af spændende dyrelyde og chimpanserne, som kiggede ud til vores montører gennem vinduerne. Det virkede som om, de havde en meget stor interesse i, hvad vi foretog os ude foran abejunglen.”

Skruefundamentet er indstøbt i beton til at holde anlægget, og ligeledes er der monteret skruer til at holde nettet rundt om et stort træ. 

Ved arbejdet med det nye anlæg i haven har man været særligt opmærksom på de mange træer og deres rødder. Tæt ved abejunglen står et gammelt egetræ, som man har gjort en stor indsats for ikke at beskadige. Det viste sig, at det ikke kun var i forbindelse med træerne, at det var en fordel at kunne rykke rundt på skruerne, men også i forbindelse med de mange ledninger og sten i jorden ved området.

Dokumenteret byggemateriale til dyrelivet
BAYO.S kan dokumentere skruefundamenterne i forhold til levetid, bæreevne og i konstruktionsklasserne 1-4. Projektet i Københavns Zoo er en konstruktionsklasse 1.

Skruerne er EPD-certificerede, hvilket gør produktet særligt attraktivt i forhold til f.eks. DGBN-certificerede byggerier. En certificering som generelt er vigtig for fremtidens byggeri. Dertil er skruefundamenterne også ISO-certificerede, ISO-mærkede, understøtter BR18 og overholder EN-normen for stål, svejsning og galvanisering. 

Kontakt
Har du et projekt som kræver dokumenteret, solid og ansvarlig fundering, så kontakt gerne BAYO.S på:

Tel: (+45) 70 275 275
Mail: mail@bayosystem.com

BAYO.S Skruefundamenter ApS
Ankervej 1
4800 Nykøbing Falster
Guldborgsund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK39002299
P nummer: 1022918954

Kontaktperson

MT

Send til en kollega

0.062