Jysk gravespecialist vælger arbejdstøj fra Sverige
Søren Knudsen har siden 1960 arbejdet med nedgravning af alt lige fra fjernvarmerør til el- og fiberkabler. De ansatte har hidtil båret arbejdstøj fra Danmark, men livstidsgaranti på alle sømme og det skræddersyede tøj til de kvindelige medarbejdere har netop fået hele virksomheden til at skifte til svenske Blåkläder.
Søren Knudsen har siden 1960 arbejdet med nedgravning af alt lige fra fjernvarmerør til el- og fiberkabler. De ansatte har hidtil båret arbejdstøj fra Danmark, men livstidsgaranti på alle sømme og det skræddersyede tøj til de kvindelige medarbejdere har netop fået hele virksomheden til at skifte til svenske Blåkläder.
Når det gælder nedgravning af kabler for el-, vand-, fjernvarme-, gas- og fiberselskaber, er det svært at komme uden om Søren Knudsen. Virksomheden er vokset markant især de seneste tre år, og Børsen-Gazellen er derfor storforbruger af arbejdstøj til de 175 medarbejdere, der arbejder i ”marken”.
Tidligere har Søren Knudsen haft problemer med reflekser, der gik løs, og syninger, der gik op. Derfor har Blåkläders livstidsgaranti på alle sømme været en af de tungtvejende årsager bag leverandørskiftet på arbejdstøj. Også den dedikerede Søren Knudsen-webshop, som Blåkläder har opbygget specifikt til virksomheden, gør det ultra nemt for medarbejderne at bestille nyt arbejdstøj.
- Vi bestiller typisk arbejdstøj to gange om året, og så kan medarbejderne selv shoppe blandt det sortiment, som vi selv har valgt. Det gør det ekstremt nemt for os at bestille tøjet, og hvor vi før fik en del fejlleverancer og forkerte størrelser, har vi med Blåkläder slet ikke oplevet nogen fejl, siger Betina Christensen, der koordinerer Søren Knudsens indkøb af arbejdstøj.
Lidt svært at være utilfreds
Ud over en længere holdbarhed på tøjet roser Betina Christensen også Blåkläders pasform og brug af stretch-materiale.
- Vi har to kvindelige opmålere, der selvfølgelig har en anden anatomi end vores mandlige ansatte. Her har Blåkläder heldigvis en hel tøjlinje skræddersyet til kvinder, og her er pasformen og tøjets fleksibilitet ramt fuldstændig på kornet. Vi har heller ikke nogen, der indtil nu decideret har slidt tøjet op, så det er faktisk lidt svært at være utilfreds med noget, smiler Betina Christensen.
Ud over de mange fordele ved selve tøjet har Søren Knudsen også kunnet spare en del på tøjbudgettet. Tøjets øgede levetid er en af de vigtigste parametre for den overordnede bæredygtighed på arbejdstøj, og det vil over tid strække budgettet, så medarbejderne får mere ud af det pointsystem, der også er tilknyttet arbejdstøjordningen. I det hele taget har Blåkläders ansvarlige produktion vejet tungt i Søren Knudsens beslutning om at skifte leverandør.
Ansvarlig produktion
Blåkläder Workwear har siden etableringen i Svenljunga i Sverige i 1959 arbejdet målrettet med en ansvarlig og grøn produktion. Som en konsekvens er fabrikkerne på Sri Lanka og i Myanmar bl.a. udstyret med et kæmpe solcelleanlæg, der indtil videre dækker mere end 50 procent af energibehovet på fabrikkerne. Det betyder, at Blåkläder til dato har produceret 3,9 millioner stykker tøj på ren solenergi. Det sparer hvert år kloden for 2.170 ton CO2 – eller det samme som 380 flyrejser rundt om jordkloden.
Desuden har Blåkläder installeret intelligent LED-lys på fabrikkerne, der styres automatisk af sollyset udenfor. Ligeledes er der på fabrikkerne indført vandkølet aircondition, som ikke udleder drivhusgasser.
For yderlige information, kontakt venligst:
- René Christiansen, Country Manager, Blåkläder Workwear Danmark, mobil 21 77 02 94 / rene.christiansen@blaklader.com
- Betina Christensen, koordinator, Søren Knudsen, mobil 23 68 76 22 / bc@skent.dk
- Presseservice: Jacob Lange, Lange PR, mobil 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk
Om Blåkläder
Blåkläder, der blev grundlagt i Sverige i 1959, udvikler, producerer og distribuerer arbejdstøj, handsker og sko til alle faggrupper med høje krav til funktionalitet, kvalitet og design. Virksomheden sælger sine produkter i 20 lande, og det danske hovedkontor ligger i Støvring syd for Aalborg. Blåkläder producerer godt tre millioner stykker arbejdstøj på Sri Lanka og i Myanmar om året og lægger meget stor vægt på ansvarlig produktion – ikke blot i valget af materialer, men hele vejen rundt i forsyningskæden fra produktion til slutkunde. Med 15 datterselskaber i Europa og USA, agenter i Japan, Schweiz og Island og en årlig omsætning på 2 mia. SEK (2021) er Blåkläder en af verdens førende producenter og det største brand inden for arbejdstøj i Norden.